Portalul Tau
Referate On Line Cele mai apreciate retete culinare doar pentru tine! Orice programel de care ai nevoie! Doar pentru a nu cauta prea mult!
Referate On Line
 
Kut.Ro-Primul Motor de Cautare in Domeniile .ro

Kuta pe site Kuta pe Web   

 

 Categorii
 
   
Slideshow Slideshow
 
Pretul apartamentelor este in cadere libera
Pretul apartamentelor este in cadere libera
Piata blocurilor de cartier incepe sa se dezumfle dupa cresterea artificiala de anul trecut. In Capitala, pretul apartamentelor a scazut cu 10-15 la suta in ultimele luni, iar in viitor acesta va cobori cu 30-40%. Rasfoind ziarele cu anunturi imobiliare nu s-ar zice ca a inceput caderea pietei imobiliare de cartier. Insa agentii imobiliari spun ca preturile mari pe care le cer vanzatorii nu mai sunt acceptate usor de cumparatori. “Raportul asupra pietei imobiliare – vara 2004“, elaborat de Institutul de Consultanta Imobiliara (SGA Romania) la comanda companiei Casa Lux confirma aceste pareri. “Atitudinea mai rezervata si chiar mai responsabila a cumparatorilor a creat nu doar reorientari de preferinta, ci si blocaj comercial. Consecintele apar deja. Sunt unele zone de cartiere din Bucuresti, cu precadere suburbii satelit – Berceni, Militari, Pantelimon, Balta Alba – unde scaderea preturilor de tranzactionare depaseste deja 10%“, se arata in studiul citat.


Cadere libera
Scaderea de pret poate fi chiar mai mare, insa nu este inca vizibila deoarece vanzatorii anunta preturi de strigare inca foarte mari, pe care nu le pot obtine nici acum si cu atat mai putin in viitor. “Nu este exclusa chiar o scadere drastica a preturilor pe aceasta piata, exceptional de activa in anul precedent, pana la valori care sa se apropie de cele de la inceputul anului 2003, adica de peste 30%-40% fata de cotatiile, artificiale, atinse acum“, se arata in studiul SGA Romania.


Oferta slaba
Cresterea exagerata si total nejustificata a preturilor la apartamente in Bucuresti s-a facut aproape in exclusivitate prin credit ipotecar. De aceea se poate spune ca piata din Bucuresti este dependenta de contractul de creditare prin ipoteca asupra proprietatii. Fluctuatiile in regimul de acordare a acestei forme de imprumut au putut crea, la randul lor, anumite disfunctiuni de piata la sfarsitul primului trimestru din acest an, dar esentiale devin acum alte elemente, ce impiedica orice fel de crestere de pret sa se produca. Practic, cumparatorul cu bani imprumutati intalneste oferta nejustificat de scumpa, destul de redusa si incepe sa faca calcule si sa observe ca nu se merita.


Zonele bune raman scumpe
Cartierele bine cotate, precum Scoala Herastrau si Baneasa isi vor pastra caracterul special, ramanand cautate, deci scumpe, chiar daca si aici se va produce o reasezare a pretului. Estimarile arata ca in viitorul trimestru caderea va fi de pana la 8-12%. Ajustari mai accentuate – de pana la 15-18% – vor fi posibile si in partea de est a Centrului Civic, in aria Pietei Alba-Iulia si a bulevardelor Decebal si Burebista.


Cererea de case e constanta
Oamenii se orienteaza catre case, dar intalnesc o oferta redusa, de multe ori de calitate indoielnica, chiar cu un regim de proprietate uneori neclar. Cu toate astea, sunt asteptate cresteri de pret “care se vor produce de indata ce posibilii vanzatori vor descoperi mirosul banilor. Va aparea si o oferta mai larga, dar deodata simtitor mai scumpa“, se arata in prognoza elaborata de SGA Romania.


Inca se cauta apartamentele de lux
Foarte cautate vor ramane apartamentele de lux construite in blocuri de cate 4-5 etaje, amplasate in cartiere faimoase, precum Dorobanti, Parcul Bonaparte, Floreasca, Parcul Domenii, Cotroceni. “Preferinta pentru aceasta oferta se explica la multi cumparatori inocenti prin spaima de cutremur si dorinta de siguranta, la care se adauga mitului zonei ultracentrale“, se arata in studiul citat. Totodata, se mai precizeaza ca preturile prohibitive care pornesc de la 900 euro/mp si ajung chiar si la 1.400-1.600 euro/mp, precum si calitatea uneori discutabila vor alunga aceasta iluzie.


Previziuni
Prabusirea pietei de apartamente va antrena o crestere a preturilor pentru casele de cartier
Recesiunea care este asteptata va decima firmele imobiliare
Apartamentele de lux in cartierele faimoase raman foarte cautate
Sunt asteptate primele incapacitati de plata la creditele ipotecare contractate.


Riscurile creditarii
Agentii imobiliari asteapta primele incapacitati de plata la creditul ipotecar, despre care se vorbeste inca prea putin, dar se va putea observa, ca fenomen, in viitorul nu prea indeparat. “Asta va aduce notiunea de credit ipotecar la realitatea lui ireductibila care este, totusi, un factor de risc cu un anumit coeficient“, se spune in raportul elaborat de SGA Romania. Acest lucru se poate observa mai ales in Bucuresti, unde banii investiti in apartamente provin intr-un procent covarsitor din credite. In marile orase din Moldova si Transilvania, banii provin de la romanii plecati “la munca“ in strainatate care si-au investit castigurile in case.


Falimente
Agentiile imobiliare vor fi confruntate in cateva luni cu o criza de proportii, care le va decima. “Cresterea volumului de tranzactii pe piata vanzarilor de apartamente a creat impresia artificiala a unei afaceri cu grad ridicat de castig si investitie scazuta si, in consecinta, numarul agentiilor imobiliare din Bucuresti aproape ca s-a triplat in ultimul an. Din pacate, atat calitatea serviciilor prestate, cat si calificarea personalului utilizat au fost, in majoritatea cazurilor, extrem de aproximative si la nivel nemultumitor“, se arata in studiul citat. Recesiunea – asteptata – pietei de vanzare de apartamente va conduce, cu siguranta, la disparitia multor improvizatii de acest fel, care ar putea sa genereze un val de concedieri.


Autor: DANIELA IVAN
Preluat de pe: www.jurnalul.ro
2004-07-03 12:33:35 Postata de hakael
   
Stirile Zilei  2004-07-03 12:33:35
 
  Politist condamnat pe probe subrede
  Eroii din linia a doua
  “Interporto“ – O suveica in stil italian
  Electrocasnice cu meniu “inteligent“
  Legendele Olimpului
  Contraceptivul unisex, in curand
  Mamaia - Ziaristi agresati de un hotelier
  Vine iar caldura!
  Milioane de dolari, din cafea la automat
  Proprietatea comuna
  Reusita - Desen artistic la BAC realizat cu picioarele
  Prima a pierdut procesele cu CAN
  Cumparati numai facturi fiscale personalizate!
  Fitoterapie - Rosiile va protejeaza pielea de soare
  Sosia lui Kitty Cepraga, la Parchetul General
  La nunta fiicei patronului de la Sidex, Kylie Minogue a luat
  Turistii reclama mizeria de pe plaja
  O noua taxa pentru posesorii de autoturisme
  Executii in parcurile Capitalei?
  BCR a luat premiu
  Broastele testoase rare au devenit obiect de trafic
  Un glonte in tampla unui mafiot italian
  Crima din parcul Voinicel
  Apare scoala de Arte si Meserii
  Afacerist la doi ani
  Masaj la dentist
  Italian ucis de capcana pe care i-o pregatea unui roman
  Stefan cel mare cu bune si cu rele
  Diagnostic dupa fotografie
  Noi reguli la vanzarea cosmeticelor
  Blanculescu si principiul
  Stefan cel Mare a transformat Putna in Ierusalimul Romaniei
  Crin Antonescu, despre sinuciderea sotiei sale:
   
  Ultimele stiri din -
Trimite Email cu aceasta stire
Tipareste Stire
Parteneri media :
Jurnalul National Libertatea OnLine Ziarul care spune lucrurilor pe nume Cotidianul Gardianul
   
Wallpaper Stiri Concursuri ServiciiOnLine DownloadSoft
Sms Moka Vremea JocuriOnLine Sistemul fiscal Titrari
Mail Media Programul TV Persoane fizice Wallpaper
#irc Curs Valutar Bancuri Persoane juridice Referate
BAC 2004 Linkuri utile Muzica Noutati Retete Culinare
       PHG recomanda    Adaugari noi
Cum sa adaugi un site - Termeni de utilizare - Politica de securitate - Mail us - Publica pe acest site  FreeFind.com



© Copyright reserved by PHG SOFT- 2003-2005