Portalul Tau
Referate On Line Cele mai apreciate retete culinare doar pentru tine! Orice programel de care ai nevoie! Doar pentru a nu cauta prea mult!
Referate On Line
 
Kut.Ro-Primul Motor de Cautare in Domeniile .ro

Kuta pe site Kuta pe Web   

 

 Categorii
 
   
Slideshow Slideshow
 
Mancam la fel ca in anii 70!
Bucataria romaneasca se rezuma la trei produse de soi. Micii, fripturile si sarmalele.
Un adevar care-i sta in gat lui Henrik Sebok (37 ani), unul dintre cei mai buni bucatari ai Canadei. El spune ca romanii pun in farfurie aceleasi lucruri pe care le mancau cu 30 de ani in urma. IRINA COBUZ
“Romania este in anii 70 in lumea culinara!“, este diagnosticul pe care l-a pus bucatariei romanesti Henrik Sebok, seful bucatar al restaurantului “Howard Johnson“ din Bucuresti. El isi argumenteaza opinia prin oferta redusa a restaurantelor romanesti. “In Bucuresti mai sunt cateva restaurante care s-au deschis spre idei noi si retete de calitate, dar daca te duci prin tara, nu poti sa mananci decat friptura, mici sau sarmale. Iar desertul este mereu acelasi: papanasi, clatite sau inghetata.
Am fost chemat pentru a ajuta la reorganizarea celui mai mare restaurant din Sibiu. Meniul era acelasi de 30 de ani. Nu schimbasera decat preturile“, povesteste omul care a adus restaurantului Lindenhof, din Ottawa, sase diplome consecutive pentru bucatele preparate acolo. Monotonia este principalul minus al bucatariei romanesti, lucru observat de Henrik Sebok.


Bucatarii batrani sunt egoisti

Foarte multi din angajatii unui restaurant romanesc nu stiu foarte bine retetele folosite de catre seful bucatar. Acesta refuza sa le faca astfel de “dezvaluiri“, pentru a nu-si pierde painea instruind vreun talent care apoi sa doreasca sa tina el cutitul in mana. Iar maestrilor polonicului din tara noastra Sebok le gaseste vina de a nu respecta reguli elementare de igiena. Intr-un restaurant de calitate, bucatarul foloseste nu mai putin de sase mese pentru diferitele igrediente ale meniurilor, pe cand romanii folosesc aceeasi tejghea pentru a taia carnea si painea, iar branza si pulpele de pui sunt tinute in acelasi frigider.

“They pay spaga“

Vinovati de aceasta jalnica stare ar fi atat patronii localurilor, care din zgarcenie compromit calitatea meniurilor, dar si sefii bucatari ai restaurantelor. Impreuna, acestia convin sa serveasca aceleasi “celebre“ feluri de mancare, pentru a nu risca sa surprinda clientii. O alta problema a restaurantelor romanesti este ca anunta meniuri internationale, dar servesc, in fapt, copii penibile ale acestora, mult mai sarace in ingrediente. “Daca s-ar intampla asa ceva in Canada, as suna la oficiul pentru protectia consumatorilor. Aici, controlorii nu iau in serios astfel de lucruri“, comenteaza cu dezamagire maestrul bucatariei. Sebok stie foarte bine de ce restaurantele romanesti functioneaza ori in mizerie, ori punand clientilor in fata altceva decat au cerut. Inspectorilor de la o sumedenie de institutii de control, altfel spus, celor indriduiti sa pedepseasca abaterile prin amenzi, patronii de carciumi le servesc de ani de zile acelasi meniu: “They pay spaga“, spune Sebok.

Sursa : Jurnalul National
2004-06-02 01:09:34 Postata de dan
   
Stirile Zilei  2004-06-02 01:09:34
 
  Dacia de 5.000 euro, lansata azi la Bucuresti si la Paris
  Hormonii si sufletul
  Alimentatia femeii gravide
  Chestionarul casatoriei perfecte
  Fotbalul virtual castiga noi adepti
  Chiulul alesilor costa 17 miliarde lunar
  Celebra Miricioiu
  Slujba de promovare a unui candidat PD la primarie
  Rusii prefera blondele ca bodyguarzi
  Sport - Misiune indeplinita
  Manelistii intra si ei in campanie
  Guvernul nu vrea sa interzica centralele termice de apartament
  Comanda politica in cazul MISA
  Senatorul Vidovici joaca prin secretara la ProSport
  Romania, tara roasa de oftica
  Adrian Nastase: "Dinamo a castigat pe merit"
  Irakul are un nou sef
  IT/Stirile zilei – 2 iunie 2004
  Trimis la puscarie pentru chiolhanurile generalilor
  Profesorii fac miting azi
  Ben Laden a ales tintele din Turcia
  Santaj pe video - chat
  Politistii fac poze copiilor premianti
  "Guru" avea telefoanele interceptate
  Bariere ucigase
  Escrocherie cu sediul in Gibraltar
  Agroturism cu teren de la stat
  Inventatorul apei calde ieftine, furat
  Trei suceveni au castigat cate 572 milioane de lei
  Cumparaturi ieftine la TIBCO
  Premiera in Divizia A: brigada exclusiv feminina, la Poli - Gloria
  Fratii Kliciko ajuta orfanii romani
  Si-a facut singura cezariana
  Doar 1,42% diferenta intre om si cimpanzeu
  S-a expediat prin posta ca sa poata scapa de proces
   
  Ultimele stiri din -
Trimite Email cu aceasta stire
Tipareste Stire
Mai multe stiri din
· Fotbal pe alese pentru europeni  (2005-11-21 10:44:26)
· Accident la Cenavoda  (2005-11-18 11:50:03)
· Americanii vor sa goneasca asteroidul ucigas  (2005-11-18 11:49:08)
· De ce exista UE?  (2005-11-18 11:27:57)
· Ignorand decizia guvernului, Distrigaz impune abonamente  (2005-11-18 11:01:10)
· Gazele vor fi platite la fel ca energia termica  (2005-11-18 11:00:03)
· Seres: «Analizam introducerea, incepand de anul viitor, a unor tarife sociale pentru cei cu venituri reduse»  (2005-11-18 10:59:30)
· Dacia Logan are, din nou, probleme: 3.000 de masini sunt rechemate la fabrica pentru reparatii  (2005-11-18 10:31:09)
· Teodor Atanasiu: Nu am hotarat tipul de avion pentru Fortele Aeriene  (2005-11-18 10:29:07)
· «Oz Romanesc», o emisiune despre viata dupa gratii, maine, la OTV  (2005-11-18 10:28:11)
Parteneri media :
Jurnalul National Libertatea OnLine Ziarul care spune lucrurilor pe nume Cotidianul Gardianul
   
Wallpaper Stiri Concursuri ServiciiOnLine DownloadSoft
Sms Moka Vremea JocuriOnLine Sistemul fiscal Titrari
Mail Media Programul TV Persoane fizice Wallpaper
#irc Curs Valutar Bancuri Persoane juridice Referate
BAC 2004 Linkuri utile Muzica Noutati Retete Culinare
       PHG recomanda    Adaugari noi
Cum sa adaugi un site - Termeni de utilizare - Politica de securitate - Mail us - Publica pe acest site  FreeFind.com



© Copyright reserved by PHG SOFT- 2003-2005