Portalul Tau
Referate On Line Cele mai apreciate retete culinare doar pentru tine! Orice programel de care ai nevoie! Doar pentru a nu cauta prea mult!
Referate On Line
 
Kut.Ro-Primul Motor de Cautare in Domeniile .ro

Kuta pe site Kuta pe Web   

 

 Categorii
 
   
Slideshow Slideshow
 
Moartea domnului Anghelescu
de Andreea Tudorica, Vladimir Ioan
Ieri, la ora 13:00, serviciul de urgenta 112 a primit un apel din partea Tantei, menajera familiei Anghelescu, prin care aceasta a anuntat ca l-a gasit spanzurat pe controversatul si des cercetatul om de afaceri. Patronul afacerii cu tigarete care ii poarta numele pare sa se fi sinucis.

Pana la ora 16:00 se incheiasera toate formalitatile si constatarile la fata locului. Politia, Parchetul, Medicina legala. O parte dintre vecine spune ca asa i-a fost scris raposatului si ca se vedea ca nu mai are multe zile. Erau semne. Pentru inceput, casa in care locuia Angelescu se afla langa cimitir. Cu toata aceasta vecinatate, "de cand sotia a ajuns sa lucreze pe langa domnu’ Basescu, el parea mai plin de viata si mai iubitor. Se imbraca frumos, la costum, si ii ducea buchete mari de flori la Cotroceni". In situatia lui era bine sa ai o pila de gradul I. Doi la mana, proprietatea a apartinut lui Mihai Ionescu, aparut o vreme la stiri sub forma de personaj impuscat in propriul Jeep de niste interlopi.

OM OBISNUIT. Un locatar al blocului alaturat isi aminteste de ambii proprietari, pe care spune ca i-a cunoscut indeaproape. "Ionescu asta a avut o casa prin Vatra Luminoasa sau pe acolo. Era un om linistit la prima vedere, doar ce o mai snopea pe nevasta-sa din cand in cand. Cand s-a mutat aicea, a daramat vechea casa, ce arata ca un vapor, si s-a apucat de construit. Era ca in Mesteru’ Manole. Ce ziua se inalta noaptea se darama. I-am tras cablu de la mine din apartament. Era ceva ciudat, din vila aia nu prindeai nici un post de televiziune cu nici un fel de antena." "Angelescu era un om atent, l-am ajutat mult. La subsol avea doua camere pentru servitoare si una in care era centrala termica. Subsolul asta e de fapt un demisol, inalt bine. Avea loc destul sa se spanzure. Uite, domne, ce chestie! Si ieri am vorbit cu el. Era aici, unde stam noi, si incarca nisip cu lopata in portbagaj. Facuse niste lucrari in casa si acum mai ducea din gramada in alta parte. Incarcau el cu mana lui si cu inca un ins pe care nu-l cunosc." Cu exceptia unei femei care a auzit in repetate randuri "focuri de pistol venind de la Anghelescu", toti ceilalti spun ca era un om obisnuit, care se purta civilizat cu toti vecinii. In dreptul intrarii din spate, intr-un colt este intinsa o paturica pe care sade un/o maidanez(a). O doamna care locuieste in apropiere spune ca ea este cea care are grija de animal. "Am discutat cu menajera casei, care mi-a spus ca nu este nici o problema sa las cainele acolo, pentru ca stapanii nu prea folosesc intrarea din spate."

BILET DE ADIO. Deocamdata, pana la inchiderea editiei, nu s-au facut declaratii oficiale. Singurele informatii provin din niste surse judiciare, adica un procuror prietenos, care ne-a declarat ca, "din ce a aflat de la colegii care au fost acolo, e vorba despre o spanzurare specifica. Singurele leziuni sunt cele normale in aceasta situatie, la nivelul gatului, nu s-au constatat alte rani". De asemenea, am mai fost informati ca dupa primele ore de cercetari inca nu se gasise nici un "bilet de adio".


Anghelescu s-a spanzurat cu o cordeluta

de RADU CRIVAT
Principala ipoteza care reiese din primele cercetari cu privire la cauza mortii omului de afaceri Florian Anghelescu este sinuciderea, a anuntat ieri seara, Marius Iacob, prim-procuror adjunct din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Iacob a mai spus ca pe cadavrul omului de afaceri nu au fost gasite urme de violenta. Din primele cercetari efectuate la fata locului, anchetatorii au stabilit ca omul de afaceri Florian Anghelescu a plecat de la vila sa din strada Neagoe Voda din Capitala in jurul orelor 10:00, cu aproximativ trei ore inainte de a fi gasit mort de catre menajera sa.

Ulterior, Anghelescu s-a intors acasa, a parcat masina, dupa care a mers direct intr-o incapere de la subsolul casei sale, care era folosita drept debara. Omul de afaceri a urcat pe un scaun de lemn, si, cu ajutorul unei cordelute din material textil, s-a spanzurat de o teava din tavan. In jurul orei 12:40, cadavrul lui Anghelescu a fost descoperit de menajera sa, care a alertat sotia si pe cele doua prietene ale acesteia, care se aflau in acel moment in casa. Femeile au coborat la subsol, au taiat cordeluta de care era spanzurat omul de afaceri si au incercat sa-l resusciteze, fara rezultat insa. Menajera a sunat la 112 si a anuntat Politia. La locul faptei a sosit o echipa de anchetatori de la Sectia 2 de Politie care a constata decesul omului de afaceri. Anghelescu era imbracat in haine de strada, respectiv pantaloni, camasa si sacou. Autopsia cadavrului va fi efectuata la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici in aceasta dimineata, urmand ca rezultatele sa fie cunoscute pe parcursul zilei de astazi.

AVEREA. Omul de afaceri Florian Anghelescu detinea actiuni la doua firme cu activitate in principal in domeniul industriei tutunului, dar a obtinut venituri si ca angajat al Camerei Deputatilor.

Potrivit datelor inregistrate la Registrul Comertului, Anghelescu este asociat la doua firme, detinand in fiecare 99,9 % din partile sociale. Prima firma, Anghelescu Industry SRL, a fost infiintata in 1999 si se ocupa in principal cu fabricarea produselor de tutun, avand un capital social subscris de 1.165.000 lei noi. Firma este in functiune, dar nu a depus nici un bilant pentru anii 2002, 2003 si 2004.

Datele existente la Registrul Comertului releva ca a doua societate – Delfinul Prod-Com SRL – a fost infiintata in 1994, radiata si inregistrata iar si are ca obiect mai ales vanzarea produselor din tutun. Bilantul pentru 2004 indica faptul ca firma a avut o cifra de afaceri de 83,5 miliarde de lei vechi, fara sa aiba profit. Florian Anghelescu era administrator de sucursala la Delfinul Prod-Com SRL Bucuresti Sucursala Prahova (cu sediul la Brazi), care are drept obiect de activitate intermedierile in comertul cu combustibili, minerale si produse chimice pentru industrie. Aceasta unitate nu are bilantul depus.

In declaratia de avere completata de sotia omului de afaceri in iunie 2005, inainte ca ea sa paraseasca functia de consilier de stat la Cotroceni, Stana Anghelescu mentiona ca detine impreuna cu sotul ei: sase terenuri, patru locuinte, trei masini, bijuterii de 7.000 de euro, opt conturi si depozite bancare, actiuni la doua societati comerciale.


Casa blestemata

Casa in care s-a spanzurat omul de afaceri Florian Anghelescu are un trecut tragic. Inainte de a fi cumparata de sotul fostului consilier prezidential Stana Anghelescu, acest imobil elegant a apartinut unui alt personaj care a murit in conditii dramatice in vara anului 1998. Este vorba despre afaceristul Mihai Ionescu, care a fost impuscat in cap in timp ce cobora dintr-o luxoasa limuzina personala. Cu toate ca au trecut aproape opt ani de la moartea acelui om, autoritatile judiciare nu au reusit nici pana acum sa-i descopere pe ucigasi. La scurt timp dupa comiterea acelui asasinat spectaculos, care parea mai curand o executie in stil mafiot, s-a aflat ca victima ar fi activat in randurile serviciului de informatii externe. Necunoscandu-se identitatea celor care l-au executat, dar tinandu-se cont de rapiditatea si profesionalismul acestora, atunci a circulat ipoteza ca moartea lui Ionescu ar fi fost rezultatul unei reglari de conturi. Aflat in contact si cu lumea interlopa, in care era cunoscut ca "Misu Tiganu", Mihai Ionescu derulase inainte de a muri o serie de afaceri dubioase cu parteneri din Italia si Statele Unite. La aflarea vestii despre moartea lui, surse din cadrul serviciilor secrete romanesti au afirmat ca el ar fi fost declarat persoana indezirabila pe teritoriul SUA, motiv pentru care figura si in arhiva operativa a FBI. In ciuda prieteniilor sale sus-puse, Ionescu a avut, inainte de a fi ucis, mari probleme financiare. In aceasta privinta, exista o asemanare tulburatoare intre destinul lui si cel al lui Anghelescu. Si acesta din urma avea mari probleme, fiind urmarit pentru incalcarea Legii privitoare la prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. El a intrat in atentia justitiei dupa ce, cu cateva luni in urma, Politia si Garda Financiara au descoperit la sediul uneia dintre firmele sale o mare cantitate de tigari cu timbre false. (Vasile Surcel)



Politica si tutun, evaziune si violenta

de ELIZA POPA
Florian Anghelescu a avut afaceri controversate in domeniul tutunului si a fost sotul unui fost consilier de stat al presedintelui Traian Basescu (a carui campanie electorala a sustinut-o financiar si activ, dupa cum singur a declarat), Stana Anghelescu. Ea a fost fortata sa demisioneze de la Palatul Cotroceni in urma unui scandal public declansat de seful ANAF, Sebastian Bodu, care a dezvaluit presei ca aceasta a facut personal presiuni, uzand de pozitia inalta ocupata in cadrul Administratiei Prezidentiale, asupra sa in favoarea sotului-afacerist.

NEREGULI FISCALE. Omul de afaceri era urmarit penal intr-un dosar penal pentru infractiuni economico-financiare, la Legea privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, dupa ce comisarii Garzii Financiare si politisti au descoperit, cu cateva luni in urma, o cantitate importanta de tigari cu timbre false la societatea comerciala pe care o detinea. De altfel, comisarul general al Garzii Financiare, Adrian Cucu, a declarat, in emisiunea E-profil, difuzata pe postul tv Antena 3, acum aproximativ doua saptamani, ca institutia pe care o conduce a transmis organelor de cercetare penala probe incriminatoare privind abateri grave la legislatia fiscala comise de Anghelescu. Parchetul General il pusese insa, oricum, sub invinuire, dupa o audiere de aproape 15 ore, pe omul de afaceri pentru evaziune fiscala si spalare de bani, interzicandu-i sa paraseasca Romania. Dosarul acestuia cuprinde o acuzatie de evaziune fiscala in suma de peste doua milioane de dolari.

FIRE VIOLENTA. Comisarii Garzii Financiare Centrale descoperisera, in cursul unei descinderi, aproape 80.000 de pachete de tigari cu timbre false, in valoare de 150.000 de lei noi. Cunoscut ca o fire extrem de violenta (a lovit ziaristi si a fost acuzat de socrul sau de agresiuni asupra sotiei sale, care a si introdus actiune de divort la un moment dat), el a impiedicat echipa de inspectori ai Garzii sa controleze o societate care-i apartinea, situata intr-un complex comercial din Sectorul 1 al Capitalei. Apoi, ajutat de sase persoane, a luat o cantitate uriasa de tigari din marci diferite, care aveau aplicate pe ambalaj timbre false, cu aceeasi serie, pe care a incarcat-o in doua dube. Sesizati de incident, politistii au organizat filtre si au depistat una dintre autoutilitare, marca Mercedes Sprinter, pe Soseaua Colentina. In spatele ei, la mica distanta, cel de-al doilea autoturism al lui Anghelescu, Mercedes Vito, a incercat fara succes sa se strecoare printre masini. Imediat dupa aceea, o parte din actele fabricii de tigari din comuna prahoveana Ceptura, detinuta de Florian Anghelescu, a fost ridicata de comisarii Garzii Financiare, care in cursul descinderii efectuate au gasit ambalaje contrafacute. Tot "faimoasele" tigari care-i purtau numele l-au bagat intr-un scandal memorabil in care a fost tarat si fostul campion mondial la box Leonard Doroftei, care a acceptat initial sa-si imprumute imaginea procesatorului de tutun, fara insa a sti ca acesta nu avea autorizatie de productie si comercializare.

INFLUENTE POLITICE. Anghelescu n-a facut niciodata un secret din simpatiile sale politice la adresa PD, fapt care se pare ca l-a ajutat ca, in timpul mandatului de ministru al Industriei exercitat de Radu Berceanu, sa se asocieze (foarte profitabil pentru el) cu Petrom. Este emblematica imaginea-simbol din seara in care s-a anuntat victoria lui Basescu in turul doi al prezidentialelor cu Anghelescu, cocotat pe un zid, avand legendara sa palarie pe cap, flutura extaziat un steag portocaliu al Aliantei D.A. Dupa ce, exasperat de prejudiciile de imagine pe care i le producea, presedintele Basescu s-a dezis public de el intr-o interventie la TVR, omul de afaceri si-a gasit adapost la grupul parlamentar al PD din Camera Deputatilor. Deputatul PD Valentin Iliescu, marcat puternic de socul vestii primite, a recunoscut ieri, intr-o declaratie acordata Antenei 3, ca l-a avut consilier pe Anghelescu (pe care l-a caracterizat ca "o persoana optimista, plina de viata, cu mare putere de munca") si ca-i cunoaste de mult familia (sotia acestuia cerandu-i la un moment dat sfatul privind o angajare in Ministerul Agriculturii). Totodata, Iliescu a confirmat ca, in incidentul cu comisarii Garzii Financiare, fostul sau consilier a uzat de legitimatia de la Camera Deputatilor si a precizat ca in acel moment a solicitat desfacerea contractului de munca al lui Anghelescu.

TALISMANUL ELENEI BASESCU. Ultima aparitie publica in mediul politic a lui Florian Anghelescu, surprinsa si prezentata de Antena 1, a fost la alegerile pentru functiile de conducere ale tinerilor democrati din Sectorul 1. Ca o ironie a sortii, secretar executiv al organizatiei de tineret a fost aleasa mezina familiei Basescu, Elena.

INFORMATII
Cititorii Jurnalului National, care detin informatii despre ultimele clipe ale vietii omului de afaceri Florian Anghelescu, gasit spanzurat la domiciliul sau din Bucuresti, sunt rugati sa ne contacteze la redactie. Va stau la dispozitie numerele de telefon si adresele de e-mail ale redactiei, pe care le puteti gasi in editia printata a ziarului si cea on-line, la sectiunea "Contacte".
Sursa:www.jurnalul.ro
2006-03-16 22:18:32 Postata de 2good
   
Stirile Zilei  2006-03-16 22:18:32
 
  Mariana a ramas la mama - Va sta tot in cusca
   
  Ultimele stiri din -
Trimite Email cu aceasta stire
Tipareste Stire
Mai multe stiri din
· Moartea domnului Anghelescu  (2006-03-16 22:18:32)
· Servicii secrete - Alesii vor sa duca CNI in Parlament  (2005-11-21 10:49:27)
· Atac - Tariceanu, tinta liberalilor  (2005-11-21 10:48:39)
· PRM / La al IV-lea congres, Tribunul s-a reales  (2005-11-21 10:48:04)
· Vizita - Basescu la Palatul Elysee  (2005-11-21 10:47:20)
· Control - Oprisan, acuzat de frauda  (2005-11-21 10:46:46)
· CSAT - Decapitari la SIE  (2005-11-19 12:10:17)
· Parlament - Zi scurta la buget  (2005-11-19 12:09:24)
· In colimator - Aliatii ataca Curtea Constitutionala  (2005-11-18 11:35:23)
· Chiul la greu! - Haos in Parlament  (2005-11-18 11:34:34)
Parteneri media :
Jurnalul National Libertatea OnLine Ziarul care spune lucrurilor pe nume Cotidianul Gardianul
   
Wallpaper Stiri Concursuri ServiciiOnLine DownloadSoft
Sms Moka Vremea JocuriOnLine Sistemul fiscal Titrari
Mail Media Programul TV Persoane fizice Wallpaper
#irc Curs Valutar Bancuri Persoane juridice Referate
BAC 2004 Linkuri utile Muzica Noutati Retete Culinare
       PHG recomanda    Adaugari noi
Cum sa adaugi un site - Termeni de utilizare - Politica de securitate - Mail us - Publica pe acest site  FreeFind.com



© Copyright reserved by PHG SOFT- 2003-2005