Portalul Tau
Referate On Line Cele mai apreciate retete culinare doar pentru tine! Orice programel de care ai nevoie! Doar pentru a nu cauta prea mult!
Referate On Line
 
Kut.Ro-Primul Motor de Cautare in Domeniile .ro

Kuta pe site Kuta pe Web   

 

 Categorii
 
   
Slideshow Slideshow
 
Basescu nu confirma spusele lui Tariceanu – 'Am fost sunat imediat de Botos!'
de Oana Stancu
Premierul Tariceanu nu l-a informat pe presedinte despre telefonul sau la Parchet dupa doua-trei zile, a dezvaluit aseara Traian Basescu.

El spune ca l-a chemat la el pe Tariceanu imediat ce acesta s-a intors din strainatate pentru ca interventia lui era un conflict de interese. "Aceasta discutie a fost imediat dupa momentul interventiei. M-a informat domnul Botos care a considerat ca s-a creat un conflict de interese intre puterea judecatoreasca si Executiv. Mesajul pe care i l-am dat a fost sa aplice legea", a declarat Basescu.

Presedintele spune ca acest caz corespundea solicitarii pe care el a adresat-o in ianuarie procurorilor, judecatorilor si politistilor si anume sa il informeze daca se fac imixtiuni in justitie. "Am considerat ca este un conflict si l-am mediat discutand cu premierul si cu procurorul general si cerandu-le unuia sa isi vada de treaba si celuilalt sa aplice legea", a aratat seful statului, explicand ca articolul 80 din Constitutie il "obliga sa medieze conflictele intre institutii". INCORECT. Intrebat daca considera imixtiune politica telefonul dat de Tariceanu lui Botos, Basescu a spus: "Simplul fapt ca s-a dat un telefon este incorect, iar formularile mele din ianuarie au fost fara echivoc: orice procuror sa il informeze pe procurorul general. De data aceasta a fost sunat chiar procurorul general si a recurs la arbitrul constitutional", a subliniat presedintele.

DEMISIE. Traian Basescu a refuzat insa sa opineze daca Tariceanu ar trebui sa demisioneze sau nu in urma acestui fapt. "Eu nu am dreptul sa cred si nu am nici atributii", a argumentat el. Solicitat sa comenteze faptul ca tocmai premierul a fost cel care a dat un astfel de telefon la Parchet, seful statului a aratat ca "fiecare isi stabileste standardele de moralitate, iar standardul de legalitate il stabileste legea".

Intrebat daca are cunostinta si de alte astfel de telefoane date de lideri politici la Parchet, Basescu a raspuns ca a aflat ca "premierul se informeaza in mod curent despre diverse actiuni ale Parchetului", nominalizand cazul RAFO, insa el personal nu face acest lucru, singurul caz cand a cerut informari de la Parchet fiind pe probleme de securitate nationala, ca in cazul Omar Hayssam.

Despre o alta demisie, cea a lui Ilie Botos, solicitata de liberalul Ludovic Orban, Basescu a replicat: "Nu este prost cine cere".

REGRET. Traian Basescu a aratat ca regreta raspunsul pe care l-a dat in interviul acordat in luna mai "Romaniei Libere" in care a afirmat ca nimeni nu a sunat la Parchet in cazul Patriciu. El a explicat tainuirea gestului lui Tariceanu prin faptul ca a dorit sa "evite un scandal politic". "Regret decizia incorecta din luna iunie. Am considerat ca nu trebuie declansat un scandal politic (...) Obiectivul meu era sa protejez o criza mai ales ca in problema RAFO-Rompetrol fusesera anchete, arestari inainte. RAFO are o mare disputa cu Rompetrol pentru ca au fost majorari de capital despre care actionarii RAFO la Rompetrol nu au fost instiintati. Ma rog, lucruri mai complicate...", s-a justificat Basescu. "Eu nu am stiut dupa doua trei zile, ci prompt, imediat am fost informat si am reactionat prompt", a intarit el.

Presedintele sustine insa ca de aceasta data nu putea sa mai dea o declaratie incorecta pentru ca devenea dependent de prea multi oameni. "Un raspuns incorect m-ar fi facut dependent de mai multi oameni. In momentul telefonului lui Botos in biroul meu era si un consilier de stat pe care l-am trimis dupa Constitutie si Codul penal", a explicat el, recunoscand ca acel consilier a fost Elena Udrea. Basescu a aratat ca atunci cand a vorbit cu Botos i-a cerut acestuia sa nu-l mai sune pe el, ci sa spuna public atunci cand mai are astfel de probleme.

Traian Basescu a mai subliniat ca nu recunoaste aceste discutii in urma dezvaluirilor Elenei Udrea, ci in urma inadvertentelor provocate de premier prin afirmatia ca l-a informat pe presedinte dupa doua-trei zile. Altfel Basescu a aratat ca nu ar mai fi spus niciodata despre acel apel pentru ca faptul a fost consumat, iar el a intervenit constitutional. Presedintele a evitat initial sa raspunda intrebarilor pe aceasta tema, precizand ca intentioneaza sa aiba o discutie cu premierul pentru a lamuri "inadvertentele" aparute intre declaratiile lor.

PROMPTITUDINE
"Eu nu am stiut dupa doua trei zile, ci prompt, imediat am fost informat si am reactionat prompt" - Traian Basescu, presedintele Romaniei

OBLIGATIE
"Cred ca domnul Botos are obligatia sa spuna daca a fost altceva decat o discutie legata de dorinta mea de a fi corect informat" - Calin Popescu Tariceanu, prim-ministru


VARIANTA CONFIRMATA

Traian Basescu a confirmat aseara si acuzatiile aduse de Elena Udrea in legatura cu atacurile grupurilor de interese. "La momentul telefonului am considerat ca nu trebuie declansat un razboi politic. Dar cand mi s-a parut potrivit, am facut un avertisment public la adresa Guvernului sa aiba grija de grupurile de interese din jurul sau. Sigur, replica a fost cea pe care ati vazut-o – o demonstratie ca sunt grupuri de interese si la Cotroceni", a aratat Basescu.



DIMINEATA, NU SEARA

Presedintele a subliniat aseara si ca telefonul Tariceanu – Botos s-a petrecut "dimineata, nu seara". Dinu Patriciu a fost chemat la Parchet pentru audieri joi, 26 mai si retinut in noaptea dintre 26 spre 27 dupa o audiere de 18 ore, potrivit Mediafax. El a fost eliberat in noaptea dintre 27 spre 28. Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Public, apelul lui Tariceanu a fost facut "in ziua in care a fost citat la Parchet si apoi retinut presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu".
Sursa:www.jurnalul.ro
2005-11-03 18:05:51 Postata de 2good
   
Stirile Zilei  2005-11-03 18:05:51
 
  Steaua Crestina
  Liga Campionilor - Lyon si Real merg mai departe
  RAPID – RENNES / Razboi psihologic marca 'Bölöni'
  LEVSKI – DINAMO / Ultimul meci, Ando?
  Cupa UEFA - Trio romanesc pe baricade
  Miss la 35 de ani si cu patru copii
  Este curtata de Mihai Alexandru
  Antena 1 – 'Secretul' , mai tare ca Chelsea
  Eveniment - Incepe Festivalul de Teatru
  Premiile USR - Scriitori si debutanti
  Timp mohorat in sud
  'Astazi e ziua ta...' - Dan Berindei
  Blestemul hemoroizilor
  Gripa - Vaccinurile, produse mai rapid
  Apiterapie - Miere contra hepatitei
  Ce mancam pentru a fi pe primul loc
  Raport - Cresc salariile in industria software
  Palate parasite la Tikrit
  Politica franceza arde
  Germania - Criza politica de amploare
  Reteaua terorii - Gulaguri in estul Europei
  3G de la Nokia - Telefoane fierbinti
  Floreasca Tower - Valoarea s-a dublat
  Rezidential - Case noi in Capitala
  Romanii trebuie sa-si faca vacanta in tara
  Investitie - 50 de vagoane restaurant moderne
  Ratificare - Grecia ne-a dat OK la aderare
  Geoana vrea disciplina in PSD
  Buget vs Viena - Atanasiu, incoltit
  'Erau innebuniti dupa banii Elenei Udrea'
  Fara ministru, fara profesori
  Gaze naturale - Scumpire sigura
  Aventura chineza - Modelele rapite se intorc acasa
  Indagra programe – 'Fermierul' a fost lansat oficial
  Brancusi - 'Sarutul', vandut cu 3,6 milioane dolari
  Moda telefoanelor - Premierul, 'controlat' de CSM
   
  Ultimele stiri din -
Trimite Email cu aceasta stire
Tipareste Stire
Mai multe stiri din
· Moartea domnului Anghelescu  (2006-03-16 22:18:32)
· Servicii secrete - Alesii vor sa duca CNI in Parlament  (2005-11-21 10:49:27)
· Atac - Tariceanu, tinta liberalilor  (2005-11-21 10:48:39)
· PRM / La al IV-lea congres, Tribunul s-a reales  (2005-11-21 10:48:04)
· Vizita - Basescu la Palatul Elysee  (2005-11-21 10:47:20)
· Control - Oprisan, acuzat de frauda  (2005-11-21 10:46:46)
· CSAT - Decapitari la SIE  (2005-11-19 12:10:17)
· Parlament - Zi scurta la buget  (2005-11-19 12:09:24)
· In colimator - Aliatii ataca Curtea Constitutionala  (2005-11-18 11:35:23)
· Chiul la greu! - Haos in Parlament  (2005-11-18 11:34:34)
Parteneri media :
Jurnalul National Libertatea OnLine Ziarul care spune lucrurilor pe nume Cotidianul Gardianul
   
Wallpaper Stiri Concursuri ServiciiOnLine DownloadSoft
Sms Moka Vremea JocuriOnLine Sistemul fiscal Titrari
Mail Media Programul TV Persoane fizice Wallpaper
#irc Curs Valutar Bancuri Persoane juridice Referate
BAC 2004 Linkuri utile Muzica Noutati Retete Culinare
       PHG recomanda    Adaugari noi
Cum sa adaugi un site - Termeni de utilizare - Politica de securitate - Mail us - Publica pe acest site  FreeFind.com



© Copyright reserved by PHG SOFT- 2003-2005