Portalul Tau
Referate On Line Cele mai apreciate retete culinare doar pentru tine! Orice programel de care ai nevoie! Doar pentru a nu cauta prea mult!
Referate On Line
 
Kut.Ro-Primul Motor de Cautare in Domeniile .ro

Kuta pe site Kuta pe Web   

 

 Categorii
 
   
Slideshow Slideshow
 
Romanii trebuie sa-si faca vacanta in tara
de Iohanna Onaca Purdea
Romania ar trebui sa devina destinatia de calatorie pentru cat mai multi turisti romani si straini.

Strategia de turism se va concentra pe promovarea tarii noastre pe pietele vecine si pe cele cu potential ridicat: China, SUA, Japonia.

Turistii romani trebuie sa fie incurajati sa-si petreaca vacantele in Romania, iar strategia Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) se va concentra pe dezvoltarea turismului intern si a cresterii numarului de vizitatori straini, a declarat ieri Ovidiu Iuliu Marian, presedintele ANT. "Turismul trebuie sa se adreseze in primul rand pietei interne. Nu incurajez demersul turoperatorilor de a vinde produse externe in Romania", a precizat Marian. El a afirmat ca va sustine tratarea activitatii turistice ca export de servicii si implicit eliminarea TVA de 9% si va continua programele sociale din turism. Strategia nationala de turism va fi intocmita cat mai curand, pe baza raportului de tara, care va fi dat la sfarsitul lunii noiembrie de Comisia Mondiala a Turismului. Strategia va fi supusa apoi dezbaterii publice si discutata in Parlament.

PROMOVARE. Litoralul nu reprezinta punctul forte al tarii noastre, din cauza sezonului redus, iar eforturile de promovare ar trebui concentrate catre alte zone cu potential ridicat. "Litoralul focalizeaza mult prea mult interesul si resursele financiare. Exista aici o capacitate de cazare mare, dar sezonalitatea redusa, de circa trei luni pe an, ma determina sa reorientez atentia si catre alte produse turistice", a spus presedintele ANT. El a explicat ca aceasta zona a fost dezvoltata incorect inca de la inceput, pentru ca, in urma privatizarii, "hotelul a ajuns in proprietatea cuiva, restaurantul a altcuiva si plaja la altcineva". El a dat exemplul Bulgariei, unde statiunile au fost privatizate ca o singura entitate. La inceputul sezonului estival viitor, trei-cinci plaje vor fi incluse in programul Blue Flag, care atesta printre altele calitatea apei si a nisipului.

Promovarea turismului romanesc se va concentra pe pietele din imediata apropiere, Ungaria, Serbia, Muntenegru, dar si pe piete cu potential mare, precum China, Japonia si SUA. ANT are in acest an un buget de circa 8 milioane de euro (291 de miliarde de lei vechi), cu un milion de euro sub nivelul din 2004. Din aceasta suma, activitatile de promovare si marketing au fonduri de aproape 134 de miliarde de lei vechi (3,7 milioane de euro).

"Avem in vedere realizarea de centre de informare turistica in marile orase si in statiunile de interes national si local. Vom deschide doua astfel de puncte si in centrul Bucurestiului, in colaborare cu primaria", a mai spus Ovidiu Marian, precizand ca acest demers va fi completat si cu organizarea, in colaborare cu Ministerul Culturii, a unui tur de oras cu autocare.

INSTRUIRE. Presedintele ANT a recunoscut ca serviciile turistice au de multe ori o calitate indoielnica in Romania, in ciuda preturilor ridicate, una dintre cauze fiind lipsa unor programe de specializare a angajatilor din turism. Pe Litoral, cauzele sunt sezonalitatea excesiva si fluctuatia personalului. El intentioneaza sa promoveze un act normativ prin care sa oblige agentii economici de pe Litoral sa deschida unitatile in perioada 1 mai-30 septembrie si sa asigure angajatilor un program de instruire.


DELTA DUNARII
In ceea ce priveste situatia turismului din Delta Dunarii, presedintele ANT a precizat ca nu se poate face o evaluare a deficitului provocat de gripa aviara, atat timp cat starea de calamitate este in desfasurare. Potrivit lui Ovidiu Marian, operatorii din Delta vor putea sa participe gratuit la targurile internationale de profil, primul dintre acestea fiind la Londra. El s-a aratat dispus ca ANT sa cofinanteze orice proiecte cu mai multi parteneri pentru care va primi propuneri.



PARTII NEOMOLOGATE
"Doar un sfert din cele 120 de partii de schi din Romania sunt omologate, desi exista legi si programe de dezvoltare a turismului montan", a declarat presedintele ANT. "In Romania exista doar 30 de partii omologate, unde turistii pot fi de exemplu asigurati in cazul unor accidente. In Sinaia, una dintre cele mai importante statiuni de schi, nu este nici o partie omologata. Desi exista programe de dezvoltare a acestui segment, autoritatile locale nu se implica suficient si nu omologheaza partiile", a precizat Ovidiu Marian.
Sursa:www.jurnalul.ro
2005-11-03 17:58:41 Postata de 2good
   
Stirile Zilei  2005-11-03 17:58:41
 
  Steaua Crestina
  Liga Campionilor - Lyon si Real merg mai departe
  RAPID – RENNES / Razboi psihologic marca 'Bölöni'
  LEVSKI – DINAMO / Ultimul meci, Ando?
  Cupa UEFA - Trio romanesc pe baricade
  Miss la 35 de ani si cu patru copii
  Este curtata de Mihai Alexandru
  Antena 1 – 'Secretul' , mai tare ca Chelsea
  Eveniment - Incepe Festivalul de Teatru
  Premiile USR - Scriitori si debutanti
  Timp mohorat in sud
  'Astazi e ziua ta...' - Dan Berindei
  Blestemul hemoroizilor
  Gripa - Vaccinurile, produse mai rapid
  Apiterapie - Miere contra hepatitei
  Ce mancam pentru a fi pe primul loc
  Raport - Cresc salariile in industria software
  Palate parasite la Tikrit
  Politica franceza arde
  Germania - Criza politica de amploare
  Reteaua terorii - Gulaguri in estul Europei
  3G de la Nokia - Telefoane fierbinti
  Floreasca Tower - Valoarea s-a dublat
  Rezidential - Case noi in Capitala
  Investitie - 50 de vagoane restaurant moderne
  Ratificare - Grecia ne-a dat OK la aderare
  Geoana vrea disciplina in PSD
  Buget vs Viena - Atanasiu, incoltit
  'Erau innebuniti dupa banii Elenei Udrea'
  Basescu nu confirma spusele lui Tariceanu – 'Am fost sunat imediat de Botos!'
  Fara ministru, fara profesori
  Gaze naturale - Scumpire sigura
  Aventura chineza - Modelele rapite se intorc acasa
  Indagra programe – 'Fermierul' a fost lansat oficial
  Brancusi - 'Sarutul', vandut cu 3,6 milioane dolari
  Moda telefoanelor - Premierul, 'controlat' de CSM
   
  Ultimele stiri din -
Trimite Email cu aceasta stire
Tipareste Stire
Parteneri media :
Jurnalul National Libertatea OnLine Ziarul care spune lucrurilor pe nume Cotidianul Gardianul
   
Wallpaper Stiri Concursuri ServiciiOnLine DownloadSoft
Sms Moka Vremea JocuriOnLine Sistemul fiscal Titrari
Mail Media Programul TV Persoane fizice Wallpaper
#irc Curs Valutar Bancuri Persoane juridice Referate
BAC 2004 Linkuri utile Muzica Noutati Retete Culinare
       PHG recomanda    Adaugari noi
Cum sa adaugi un site - Termeni de utilizare - Politica de securitate - Mail us - Publica pe acest site  FreeFind.com



© Copyright reserved by PHG SOFT- 2003-2005