Portalul Tau
Referate On Line Cele mai apreciate retete culinare doar pentru tine! Orice programel de care ai nevoie! Doar pentru a nu cauta prea mult!
Referate On Line
 
Kut.Ro-Primul Motor de Cautare in Domeniile .ro

Kuta pe site Kuta pe Web   

 

 Categorii
 
   
Slideshow Slideshow
 
A dat cu banul pentru Teatru
"ESTI FRUMOASAAAA!" - Cartile lui Chris Simion au fost furate din librarii

Ii place sa se catare pe munti si sa mearga in locuri cat mai salbatice. A lansat la propriu un maldar de carti de pe acoperis si a facut spectacol in miez de noapte pe treptele Teatrului National. O puteti vedea in "Un spectacol de teatru", regizat de ea la Teatrul Foarte Mic, piesa cu care a fost in turneu in India si Koreea.
CRISTIANA MITROI

Chris Simion si-a petrecut vacantele copilariei in Maramures, pe Valea Izei, intr-un sat numit Ieud. Acolo s-a format fiinta ei, mancand din blide de lut, citind la lumanare – pentru ca nu exista curent electric –, spaland rufele la rau, crescuta in opinci si cu camesa si cu naframa pe cap si nespunand "Buna Ziua" oamenilor, pentru ca acolo salutul era "Laudam pe Iisus", iar raspunsul era "In veci, Amin!"

PRIMA IUBIRE. A primit o educatie foarte sanatoasa, adica a fost invatata sa-si canalizeze credinta pe tot ceea ce este simplu. "Lucrurile sunt simple, asa functioneaza oamenii acolo. Eu am preluat acest fel de a fi sanatos. Vorbesc mult despre Maramures, pentru ca are o importanta foarte mare in viata mea si pentru ca acolo am inceput sa cresc. Acolo a fost si prima mea dragoste, la 11 ani. Acum este un tanar pictor nonconformist. Ma striga in timp ce fugeam spre casa: «Esti frumoasaaaa!» Asa a inceput prima mea poveste de dragoste", si-a amintit Chris.

CREDINTA. A urmat tentativa de a pleca la manastire. A vrut sa se calugareasca in ultimul an de liceu. A vorbit in schimb cu o prietena care a determinat-o sa nu faca pasul acesta. "Sunt mult prea sociala si mult prea ancorata in viata orasului ca sa pot sa fiu utila intr-o viata atipica. Am citit foarta multa filozofie si teologie", isi aduce aminte Chris Simion. A fost o atitudine de moment. Sunt doua fiinte in ea, cea introvertita, trista si timida, care se regaseste foarte mult in scris, si cea extrovertita si sociala si pusa tot timpul pe sotii si glume, care se regaseste in spectacolele ei care urmaresc linia dinamica, vie si energica, iar tot ce a scris a atins latura ei meditativa. "In parametrii astia m-am nascut si in parametrii astia se desfasoara si evolueaza fiinta mea." Ii detesta pe oamenii care se ingrozesc si care se limiteaza. Ii plac actorii deschisi la nou. Merge pe principiul ca, inainte de a-si alege un actor pentru un rol pe care il are la dispozitie, isi alege oamenii. Daca au calitate umana, talentul si harul se lucreaza. Primul actor renumit cu care a lucrat este Adriana Trandafir. Lucrand cu ea a invatat o lectie de teatru.

MARITATA DIRECT. Si-a revazut admiratorul cand avea 16 ani si cand, de Craciun, lumea colinda trei zile si trei nopti. A fost si ea, iar in spatele ei a aparut un baiat care i-a spus la ureche: "Te recunosc dupa parfum". Si au trecut din nou cinci ani in care Chris a tot visat si si-a facut scenarii. Dupa sarbatorile acelea au impartit o naframa in doua, naframa pe care el o purta la gat si care era manjita de culori de tempera. I-a dat ei jumatate si el a pastrat cealalta jumatate, si asa si-au jurat in tacere dragoste vesnica. A fost doar o poveste platonica, dar foarte frumoasa. O amintire, caci Chris este acum casatorita, si nu oricum. Actorul Gabriel Fatu nu a cerut-o de nevasta, a casatorit-o direct, caci de cununie a aflat cu doua ore inainte de eveniment.

STUDIU. A priceput tarziu ce inseamna sa publici o carte. Dupa primele cinci carti, cand i-a aparut primul roman si-a dat seama ca ea chiar publica si ca ceea ce scrie se vinde. Totul s-a legat. Nu a depus nici efort ca sa publice ceva. Toata perioada liceului a studiat pentru facultatea de psihologie. A invatat serios. A mers in practica la Spitalul de Urgenta. Si-a dat seama ca toate lucrurile mari din viata ei s-au intamplat inconstient si imprevizibil. Toate rasturnarile mari. "Prima carte – nu am planuit-o niciodata – s-a intamplat pur si simplu. Intrarea mea la facultate, la regie. Eram cu o luna inainte de a da admiterea la institut. Rasturnarea s-a intamplat peste noapte. Eu nu am mers la teatru pana la 18 ani. Ma certasem cu ai mei. Am plecat de acasa. Nimerisem la Teatrul National si am intrat, pentru ca era lumina si pentru ca mi-a placut foarte mult imaginea cu foaierul luminat. Se repeta «Numele trandafirului», in regia lui Grigore Gonta. Cand ai revelatii nu exista o determinare logica. A existat o determinare intuitiva. Tot din instinct a plecat decizia asta pe care am luat-o atunci", ne-a spus ea.

DEBUT. Prima tentativa de scris a fost despre povestea ei din Maramures. A scris accidental, la 15 ani. Incepand de la povestea asta si ajungand sa intalneasca un editor s-a produs prima ei carte: "Dragostea nu moare. O concluzie la 16 ani". Mai mult timid si patimas a fost stilul atunci, "pentru ca, drept sa spun, nu constientizam atunci ca, ulterior, asta urmeaza sa fac. A fost un inceput bazat mai mult pe instinct cu un scop destul de egoist. Sa ma eliberez de o povara afectiva pe care nu puteam sa o tin in sufletul meu".

NECONVENTIONAL. Toate lansarile ei au fost neconventionale. Pentru prima ei carte, era ciudata varsta. Inaintea ei mai fusese Iulia Hasdeu, care la 11 ani avea o carte publicata. A doua lansare la varsta de 17 ani si-a facut-o la Teatrul National, unde si-a lansat cartile la propriu. "Am aruncat un maldar de carti de pe acoperisul teatrului. Au fost prezenti si au vorbit despre cartea mea de atunci Florian Pittis si George Pruteanu." A treia lansare a fost tot pe trepte la National, la miezul noptii, cu un spectacol de teatru pe texte din carte. A selectat pasaje din carte, pe care a putut sa le dramatizeze, si a lucrat cu Dan Helciug, care ii era coleg la teatru, si cu Manuela Golescu. A patra lansare – dintr-un balon cu nacela, a cincea – intr-un magazin de haine si tot asa...

"CONDAMNATA" PENTRU INSTIGARE LA SUICID. O cititoare a scriitoarei Chris Simion se joaca cu mintea ei. Are 18 ani si, daca este sincera si asta gandeste, isi poate pune in orice moment capat zilelor, doar pentru ca a ajuns sa se confunde cu personajul cartii ei, "In fiecare zi, Dumnezeu se roaga la mine". Este un caz psihologic, o dedublare de personalitate. "O sa continuu sa-i scriu pentru a o determina sa inceteze. Numele pe care mi l-a spus este cel fictiv banuiesc, Ana. Nici macar nu stiu daca are parinti, nu stiu absolut nimic. Ceea ce pot sa afirm este ca imi asum intotdeauna ceea ce scriu si ca, daca un cititor este vulnerabil si pica in capcana asta, este strict responsabilitatea lui. Mi-a spus ca intr-o zi se va sinucide, dar numai ea va fi aceea care va alege ziua. Eu, ca scriitor, am trimis doar un mesaj. Daca el este interpretat gresit, atunci nu mai este problema mea", ne-a marturisit cu sinceritate si disperare Chris Simion, o tanara scriitoare care crede in mesajul pe care il transmit cartile ei.


ATRACTIE
"Cand ai revelatii, nu exista o determinare logica. A existat o determinare intuitiva. Tot din instinct a plecat decizia pe care am luat-o sa urmez Regia"


CITITOARE PATIMASA
"Nici macar nu stiu daca are parinti, nu stiu absolut nimic. Ceea ce pot sa afirm este ca imi asum intotdeauna ceea ce scriu si ca, daca un cititor este vulnerabil si pica in capcana asta, este strict responsabilitatea lui. Mi-a spus ca intr-o zi se va sinucide, dar numai ea va fi aceea care va alege ziua" Autoarea romanului "In fiecare zi, Dumnezeu se roaga la mine" - Chris Simion regizor


CV
Chris Simion s-a nascut la 20 august 1977, in Bucuresti. Absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica "IL Caragiale" din Bucuresti, sectia Teatrologie, in anul 1999. In prezent este studenta anul IV la sectia Regie Teatru a aceleiasi facultati, la clasa profesor Tudor Marascu. Este presedinte si regizor al Companiei de Teatru "Daya".

Activitate literara
1994 – "Dragostea nu moare. O concluzie la 16 ani" (aforisme si exercitii stilistice)
1996 – "Disperarea de a fi" (aforisme si exercitii stilistice)
1998 – "Spovedania unui condamnat" (roman, prima parte)
2000 – "Spovedania unui condamnat" (roman, a doua parte)
2002 – "In fiecare zi, Dumnezeu se roaga la mine" (roman)
2005 – Romanul aflat in lucru "Vanzatorii de Dumnezeu"
Sursa:www.jurnalul.ro
2005-02-03 11:40:33 Postata de 2good
   
Stirile Zilei  2005-02-03 11:40:33
 
  In coada de peste
  Tensiune: Ziaristii lui Mihai Iacob s-au certat cu bodyguarzii lui Sorin Ovidiu Vantu
  Pompilie Bors a fost demis de Consiliul Director al Federatiei Romane de Rugby
  Fostul presedinte al Tribunalului Mures, Andreea Ciuca, urmarit penal
  Imigrant roman, obligat la plata a 30 milioane de euro, pentru trafic cu tigari
  Retragerea apei minerale «Perla» a iscat o bataie intre oficialii OJPC Suceava
  Pompierul si administratorul de la Teatrul de Opereta, urmariti penal pentru neglijenta in serviciu
  Doi romani, stabiliti ilegal in Italia, sunt acuzati ca si-au omorat copilul nou-nascut
  Bucos: Morariu nu a venit sa salveze rugby-ul, ci sa-si faca un plan de cariera!
  Chelsea s-a suparat pe FA si vrea bani pe Adi Mutu
  Inca un argument pentru demisia lui Marcel Popescu
  Dragos Seuleanu solicita grabirea anchetei parlamentare la SRR
  Filarmonica «Transilvania» din Cluj risca sa-si sustina concertele in strada
  Show umanitar cu vedete internationale
  Oferta TAROM pentru Valentine’s Day
  Rezervele BNR, mai mari cu 500.000 euro
  Deficitul comercial - 7,3 miliarde euro in 2004
  Numarul firmelor de asigurari se va reduce
  RA-APPS devine «agentia imobiliara» a Guvernului
  Peste 40% din caviarul obtinut anual in Romania se vinde pe piata neagra
  Hidrocentrala s-a defectat la 4 ani dupa reparatii
  Deputatii vor cheltui 60 de miliarde pe dotari de lux
  Bugetul CNAS pentru medicamente compensate si gratuite se va epuiza in luna mai
  Indisciplina scolara se vrea rezolvata doar prin analize si diagrame
  Asigurarile de sanatate pot fi platite retroactiv
  Cristian Celea a renuntat la conducerea CNAS
  Miclea vrea invatamant obligatoriu de 12 ani
  Mic dejun national de rugaciune
  Parlamentar cu statut
  Vasile Blaga revine in Parlament
  UDMR: Crestin-democratie sau independenta politica?
  Gusa a facut gat dupa functia lui Nastase si a pierdut-o pe a lui!
  Nastase: Demisia mea - simple speculatii si momente de euforie mediatica!
  Rus: Rediscutarea Bechtel, desconsiderarea Transilvaniei
  Nastase: Nu-l fragezesc pe Videanu de dragul lui Boc!
  BASESCU A VRUT SA SCHIMBE, IN FORTA, CONDUCEREA TVR!
  Seism de 5,2 grade in Indonezia
  Bilant Asia: 290.000 de morti si disparuti
  Rice pregateste «pranzul NATO»
  Iulia Timosenko si-a format guvernul
  Papa Ioan Paul al II-lea, internat in spital din cauza unei insuficiente respiratorii
  Smirnov a masat trupe in zona de securitate dintre Basarabia si Transnistria
  Vilele din Crimeea ale fostilor demnitari ucraineni vor fi nationalizate de Putere
  Bill Clinton, emisar special al secretarului general al ONU, Kofi Annan, in tarile afectate de tsunami
  Familia este implicata in dosarele cu trafic si consum de droguri
  Nasu’, un presedinte bogat si dator la stat
  Bitang spune ca nu a luat bani de la sportive
  Octavian Belu: Nu sunt deasupra legii, dar, daca am gresit, se datoreaza faptului ca nu am cunoscut suficient Codul Penal
  Antrenorul secund Lucian Sandu nu stie de dijmuirea gimnastelor
  Marturia antrenorului lotului national
  Procurorii Parchetului Capitalei il acuza pe Octavian Belu de primire de foloase necuvenite
  Administratorul VGB Invest, Emil Rosianu, audiat in Dosarul «RAFO»
  Dosarul in care Radu Sarbu este judecat pentru privatizarea SC Bucuresti Turism, restituit procurorilor
  Gusa, acuzat ca a dat presei documente contra lui Videanu
  Curentul: «Fotoreporterul se documenta»
  Securea razboiului, dezgropata dupa trei ani
  S.O. Vantu: Nu am nici o legatura cu Dosarul «RAFO», in care este inculpat Iacob
  Ziaristii lui Mihai Iacob s-au batut cu bodyguarzii lui Sorin Ovidiu Vantu
  In tandem
  Provocare europeana
  Noul titan al ovalului albastru
  Ochi-n ceata
  Batranii suporta mai usor durerile
  Creiere diferite in functie de sex
  O freza. Studiu de caz
  Superproductiile vin la Antena 1
  "Astazi e ziua ta..." - Stefan Iordache
  Ninsori abundente in sud-est
  Mutu si Chelsea s-ar putea vedea la tribunal
  Hardware
  Zapp isi extinde reteaua
  Prima intalnire a fanilor Macintosh
  Legea pensiilor, greu de aplicat
  Au crescut tranzactiile pe perioada Sarbatorilor
  Cartea Verde si RCA, prima unica din 2007
  Numire - Demnitar cu scandal
  Disputa pentru Marmosim
  Dan Voiculescu il va da in judecata pe C.V. Tudor
  PNL se pregateste de unanimitate
  Gusa ataca sefia PD
  Transnistria - Tensiuni la granita cu Moldova
  Neintelegeri - Profesorii au ramas cu salariile nemajorate
  Acuzatii - Judecatoarea Ciuca se da la PNA
  Timoc - Trupe pentru linistirea romanilor
  Vatican - Papa invinge gripa
  Ungureanu, sub tirul europarlamentarilor
  Scandalos - Guvernatorul Deltei, schimbat din functie
  Controverse - La puscarii apar rufele murdare
  Nebuni in lume
   
  Ultimele stiri din -
Trimite Email cu aceasta stire
Tipareste Stire
Mai multe stiri din
· Omul care a adus hypermarketul  (2005-11-19 11:52:00)
· Stranepotul lui Caragiale  (2005-11-18 11:15:20)
· Ionut Fulea: 'Imi iubesc aproapele cantandu-i cu drag'  (2005-11-17 18:02:17)
· Artist pentru straini  (2005-11-14 10:28:18)
· Ce-au fost si ce-au ajuns  (2005-11-07 11:53:50)
· 'Romena' din Africa  (2005-11-04 10:19:47)
· Cosmarul italienilor  (2005-10-28 09:39:06)
· Echilibru - Dincolo de cuvant si bariere  (2005-10-28 09:38:10)
· 'Mi-a imbogatit viata!'  (2005-10-27 10:22:23)
· Exilat ca sa taca  (2005-10-24 12:06:35)
Parteneri media :
Jurnalul National Libertatea OnLine Ziarul care spune lucrurilor pe nume Cotidianul Gardianul
   
Wallpaper Stiri Concursuri ServiciiOnLine DownloadSoft
Sms Moka Vremea JocuriOnLine Sistemul fiscal Titrari
Mail Media Programul TV Persoane fizice Wallpaper
#irc Curs Valutar Bancuri Persoane juridice Referate
BAC 2004 Linkuri utile Muzica Noutati Retete Culinare
       PHG recomanda    Adaugari noi
Cum sa adaugi un site - Termeni de utilizare - Politica de securitate - Mail us - Publica pe acest site  FreeFind.com



© Copyright reserved by PHG SOFT- 2003-2005