Portalul Tau
Referate On Line Cele mai apreciate retete culinare doar pentru tine! Orice programel de care ai nevoie! Doar pentru a nu cauta prea mult!
Referate On Line
 
Kut.Ro-Primul Motor de Cautare in Domeniile .ro

Kuta pe site Kuta pe Web   

 

 Categorii
 
   
Slideshow Slideshow
 
CSAT - Decapitari la SIE
de Oana Stancu
Directorul SIE Gheorghe Fulga ramane in functie. CSAT a decis ieri doar trecerea in rezerva a celor patru directori adjuncti din cadrul SIE: Marcel Alexandru, Niculae Goia, Dan Chiriac si Constantin Rotaru.

Cei patru ar fi fost trecuti in rezerva la cerere, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale. Noua organigrama a SIE prevede acum doar doua posturi de directori adjuncti, in care au fost numiti deja generalii Vasile Sarca si Silviu Predoiu. Sarca a fost seful Resurselor umane si a cooperat cu britanicii pentru reformarea Serviciului, iar Predoiu este seful unitatii de protectie interna a SIE. Comunicatul mentioneaza ca presedintele Basescu "a apreciat in mod deosebit activitatea celor patru fosti directori adjuncti ai SIE care, pentru rezultatele remarcabile obtinute in timpul activitatii lor, au fost decorati cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de Comandor. Desi in cursul zilei erau vehiculate schimbari si la celelalte servicii, ele nu s-au produs. La STS, SPP si SRI au fost inlocuiti in vara primul adjunct si unul dintre adjuncti, in locul carora au fost numiti Florian Coldea si Viorel Voinescu, doi ofiteri tineri.
COMUNITATE. CSAT a aprobat ieri si infiintarea Comunitatii Nationale de Informatii (CNI) care va asigura "coordonarea unitara a activitatii de informatii care privesc securitatea nationala", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Potrivit hotararii CSAT, SRI, SIE, DGIA, si DGIPI devin componente ale CNI care la randul sau se subordoneaza CSAT: CNI reprezinta reteaua functionala autoritatilor publice din sistemul national de securitate bazata pe unitatea de stop, obiective si strategie asigurata prin informatii furnizate de SRI, SIE, DGIA si DGIPI", se arata in comunicatul CSAT.

SEF. Coordonarea unitara a informatiilor care privesc securitatea nationala se realizeaza de CSAT prin intermediul unui comitet coordonator pentru CNI. Astfel, sefii CNI sunt consilierul prezidential pentru securitate nationala, directorii SRI si SIE, ministrul Apararii Nationale, ministrii de Interne, de Externe, Justitiei si consilierul primului-ministru pentru probleme de securitate nationala. Traian Basescu nu a desemnat pana in prezent un consilier prezidential pentru securitate nationala, postul fiind ocupat doar pentru cateva zile, la inceputul mandatului sau, de ministrul Vasile Blaga, devenit ministrul Administratiei si Internelor. Recent, la o emisiune TVR Basescu a anuntat ca are pregatit un personaj care sa ocupe aceasta functie aratand doar ca acesta nu este un om din servicii, ci un personaj politic. Traian Basescu a obtinut ieri prin hotararea CSAT, practic, coordonarea CNI de catre consilierul sau pe probleme de securitate nationala, fara a fi nevoit sa nominalizeze persoana. In ultimele luni, zvonurile il acreditau pe Claudiu Saftoiu, actualul sau consilier pe probleme de politica interna pentru acest post.

ATRIBUTII. Consilierul prezidential pentru securitate nationala va conduce si structura insarcinata sa asigure colaborarea dintre serviciile secrete. Din acest consiliu operativ al CNI fac parte adjunctii SRI, SIE si directorii DGIA si DGIPI, precum si consilierul primului-ministru pentru probleme de securitate nationala.


CNI, CONDUSA DE DEGERATU
"In activitatea curenta de zi cu zi, CNI este condusa de consilierul de stat din cadrul Departamentului Prezidential de securitate nationala, adica Constantin Degeratu", a declarat Basescu aseara la un post TV. El a explicat si mecanismul de functionare al CNI aratand printre altele ca la 2 noaptea se produce ultima datare a informatiilor de securitate nationala. Presedintele si premierul primesc o nota de 8-9 informatii, dimineata cand ajung la birou, urmand ca la ora 10:00, oamenii de specialitate din institutiile de securitate nationala sa primeasca informatiile cele mai recente.
Sursa:www.jurnalul.ro
2005-11-19 12:10:17 Postata de 2good
   
Stirile Zilei  2005-11-19 12:10:17
 
  Craii de la Curtea Veche
  Presa turca acuza: 'Blatter, un presedinte huligan'
  Gica Popescu: 'Ma simt mult prea puternic'
  DINAMO / Giovani asteapta
  Literatura transformata in SMS-uri
  Un nou cuplu - Vali Barbulescu si-a luat Bebelusa
  Omul care a adus hypermarketul
  Traieste cu Leo de la Cassa Locco, pentru cateva ore
  Gaudeamus - Scriitoarea Moony Witcher viziteaza Romania
  Sondaj - Vedetele si barfele fac vanzare
  Ninsori in centru, sud, est si la munte
  'Astazi e ziua ta...' - Ioan Fiscuteanu
  Studiu - Laptele bio
  Banditismul virusului B
  Atentie! - Fara cafeina, dar totusi cu risc pentru inima
  Rubrica de sex - Contraceptivul de sub piele
  Conferinta - World Summit
  Retele - Tarife pentru spectrul radio
  Robotii ne saluta in mare viteza
  Reabilitarea lui Stalin
  Strategie CIA - Centre antitero pe mapamond
  Industrie - Fabrici inchise
  Revin gazele pe abonament
  Razboinicul ANAF - Bodu ar face curat la fisc
  Cazul Bloom - Arestarile continua
  Parlament - Zi scurta la buget
  Somalia - Marinarii romani rapiti de pirati, eliberati
  A treia saptamana - De luni, din nou in greva
  A venit zapada
   
  Ultimele stiri din -
Trimite Email cu aceasta stire
Tipareste Stire
Mai multe stiri din
· Moartea domnului Anghelescu  (2006-03-16 22:18:32)
· Servicii secrete - Alesii vor sa duca CNI in Parlament  (2005-11-21 10:49:27)
· Atac - Tariceanu, tinta liberalilor  (2005-11-21 10:48:39)
· PRM / La al IV-lea congres, Tribunul s-a reales  (2005-11-21 10:48:04)
· Vizita - Basescu la Palatul Elysee  (2005-11-21 10:47:20)
· Control - Oprisan, acuzat de frauda  (2005-11-21 10:46:46)
· CSAT - Decapitari la SIE  (2005-11-19 12:10:17)
· Parlament - Zi scurta la buget  (2005-11-19 12:09:24)
· In colimator - Aliatii ataca Curtea Constitutionala  (2005-11-18 11:35:23)
· Chiul la greu! - Haos in Parlament  (2005-11-18 11:34:34)
Parteneri media :
Jurnalul National Libertatea OnLine Ziarul care spune lucrurilor pe nume Cotidianul Gardianul
   
Wallpaper Stiri Concursuri ServiciiOnLine DownloadSoft
Sms Moka Vremea JocuriOnLine Sistemul fiscal Titrari
Mail Media Programul TV Persoane fizice Wallpaper
#irc Curs Valutar Bancuri Persoane juridice Referate
BAC 2004 Linkuri utile Muzica Noutati Retete Culinare
       PHG recomanda    Adaugari noi
Cum sa adaugi un site - Termeni de utilizare - Politica de securitate - Mail us - Publica pe acest site  FreeFind.com© Copyright reserved by PHG SOFT- 2003-2005