Portalul Tau
Referate On Line Cele mai apreciate retete culinare doar pentru tine! Orice programel de care ai nevoie! Doar pentru a nu cauta prea mult!
Referate On Line
 
Kut.Ro-Primul Motor de Cautare in Domeniile .ro

Kuta pe site Kuta pe Web   

 

 Categorii
 
   
Slideshow Slideshow
 
Tractorul - Mahindra vrea sa ajunga number one
de Christian Silva
New Delhi, India - Privatizarea Tractorul Brasov ar putea fi semnata inainte de Craciun. Achizitia societatii brasovene face parte din strategia Mahindra&Mahindra de a deveni lider mondial in productia de utilaje agricole, spune Arun Nanda, directorul executiv al societatii indiene, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Jurnalul National.

Jurnalul National: Domnule Arun Nanda, compania pe care o reprezentati negociaza preluarea Tractorul Brasov. Cine este de fapt Mahindra & Mahindra?
Arun Nanda: Suntem cel de-al treilea producator mondial de tractoare ca numar de unitati produse. Scopul nostru este acela de a deveni si mai puternici pe piata globala. Primul venture a fost in Statele Unite, am construit o fabrica langa Houston, in Texas, acum mai avem una in Atlanta Georgia si acoperim aproape trei patrimi din SUA. Am cumparat de curand o fabrica in China, prin privatizare si in nici jumatate de an am reusit sa dubam productivitatea. Urmatoarea pe lista ar fi Tractorul Brasov – companie de care suntem extrem de interesati. Credem ca acolo exista un potential imens. Sigur trebuie lucrat mult la politica de marketing, la capitolul tehnologie si la modernizare. In final credem ca Tractorul Brasov poate deveni baza de operatiuni pentru Mahindra&Mahindra in Europa de Est si mai tarziu in UE.

Exporturi

Vorbiti numai de Europa de Est, Turcia si Africa. Tractoarele produse in Romania ar mai putea avea si alte destinatii, cum ar fi India?
Sigur, intentionam sa aducem tractoarele produse in Romania si in India, dar prioritatea noastra este piata romaneasca. Speranta noastra este ca agricultura Romaniei sa creasca, si prin urmare fermierii romani sa mareasca cererea de tractoare si in general de utilaje agricole. Si de aici incolo speram sa aducem Tractorul Brasov la nivelul la care era acum multi ani. In tari ca Turcia si Pakistan tractoarele romanesti au o lunga traditie. Vrem sa aducem inapoi acesti clienti si in ultima instanta tractoarele produse la Brasov sa ajunga si in Statele Unite..

Uzina produce acum in jur de 5.000 de tractoare pe an. La cat estimati ca veti creste productia?
Nu pot face o estimare. Suntem in curs de analizare a fabricii in detaliu. Ceea ce pot da ca sigur este ca vom readuce Tractorul in pozitia fruntasa in care a fost si chiar sa depasim acea perioada.


Disponibilizari

Una dintre problemele Tractorul este cea a personalului. Ce va face Mahindra cu personalul excedentar?
In ceea ce priveste oamenii, noi am fost foarte transparenti cu sindicatele, nu avem idei fixe. Vom face un studiu pentru ca sa vedem ce se poate face in acest sens. Vestea buna este ca nu vom veni la Tractorul pentru o perioada scurta de timp. Si chiar daca intr-o prima etapa vor fi disponibilizari, pe masura ce afacerea se va dezvolta, o mare parte dintre cei dati afara vor veni inapoi sa lucreze pentru noi. Deci daca in 5-7 ani vom ajunge sa producem 7.000 sau 10.000 de tractoare pe an, evident ca vom avea nevoie de oameni.

O alta problema la Tractorul sunt datoriile care nu vor mai fi sterse. Ce veti face cu ele?
Nu pot comenta la acest moment aceasta problema, suntem in negocieri cu Guvernul, intrucat ceva trebuie facut in aceasta privinta. Va trebui sa trecem desigur de Consiliul Concurentei, de reglementari interne sau poate chiar ale UE. In orice caz, orice vom face va fi in litera legii.

Asta inseamna ca veti prelua datoriile de la Tractorul?
Nu comentez intrucat problema este inca in discutie, purtam negocieri cu AVAS pe aceasta tema.

Landini promitea investitii de 45 de milioane de dolari. Ce va face Mahindra?
Nu am acum cifrele exacte, de altfel nici nu cred ca ele sunt atat de importante. Si chiar daca ar fi, ceea ce pot sa va spun este ca va fi destul de diferit de ceea ce am anuntat in oferta. Credem insa in urmatorul lucru: promisiuni mici si realizari mari. Cu alte cuvinte va pot asigura ca cifrele date deja in oferta vor fi mult mai mari in realitate. Vom investi mult mai mult. O data ce vom semna intelegerea si ne vom lua angajamentul sa punem Tractorul pe roti vom face totul sa transformam aceasta companie intr-una rentabila.


Reglementari UE

Legat de subventii – potrivit reglementarilor Uniunii Europene – nu veti mai beneficia de asa ceva. Ce veti face?
Nu cunosc foarte bine aceasta problema. Ceea ce va pot spune este ca si in cazul Poloniei, acum cativa ani, se intampla la fel. Subventiile acordate agicultorilor vor merge in continuare.

Indirect insa veti beneficia si dvs de ele…
Sigur ca da, insa cred ca aici Guvernul de la Bucuresti va trebui sa gasesca o solutie, intrucat in Polonia subventiile sunt in continuare acordate. Deci subventiile in agricultura sunt necesare oriunde.

Mahindra a ratat acum cateva luni preluarea unei companii producatoare de utilaje agricole. Cat de important este Tractorul Brasov pentru Mahindra in aceste conditii?
Extrem de important. Am investit multi bani si mult timp pentru a prelua aceasta companie. Este de fapt capul de pod al Indiei in piata europeana. Nu ne jucam de loc cu aceasta afacere. E un element cheie in strategia Mahindra. Intr-adevar, am fost la un pas de a prelua compania Finlandeza Vaultra. Am ratat afacerea la mustata. Asa ca vedeti, nu ne putem permite sa ratam si Tractorul. E mai presus de toate si o chestiune de imagine a companiei Mahindra. Vrem sa devenim cel mai mare producator de tractoare din lume si Tractorul Brasov este o parte din aceasta strategie.


Ultimul pas: negocieri pe subventii

Contractul de privatizare a societatii Tractorul Brasov va fi semnat pana la finele anului, ne-a declarat Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului, aflat in vizita in India.

"Undeva la mijlocul lunii decembrie totul va fi gata. Cei de la Mahindra sunt foarte hotarati si lucrurile vor merge foarte repede. Dupa ce am discutat cu ei cred ca pana la finele anului putem vorbi in fine de o privatizare reusita", considera Seres.

Acesta a adaugat "faptul ca o campanie atat de serioasa ca Mahindra s-a hotarat sa vina sa investeasca inseamna foarte mult pentru Tractorul Brasov, e cel mai important lucru. Pe de alta parte cei de la Mahindra vor sa aplice o politica de marketing si comerciala, sa dezvolte pietele traditionale dar si sa castige noi piete, cu alte cuvinte sa introduca noi produse pe piata. Asta inseamna noi locuri de munca, dezvoltare, taxe platite catre stat".

OPTIMISM. Seres nu crede ca sunt motive pentru ca negocierile cu AVAS, aflate intr-un stadiu avansat, sa esueze. "Este o chestiune de negociere. Am incredere in AVAS in ceea ce priveste filizarea tranzactiei. Daca o companie ca Mahindra cumpara Tractorul sunt sigur ca nu-l va transforma in parc industrial, nu va vine terenurile ci va construi acolo tractorare", a concluzionat Seres.

Laszlo Gyerko, vicepresedintele pe probleme de privatizare al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) continua negocierile cu firma Mahindra & Mahindra din India privind clauzele din contractul de privatizare a societatii Tractorul Brasov. "Unele clauze discutate cu partea indiana exced atributiile AVAS sau necesita implicarea unor alte institutii si autoritati publice. Este vorba de subventiile pe care trebuie sa le acorde statul societatii Tractorul. Noi speram ca pana la sfarsitul acestei saptamani sa terminam negocierile", ne-a explicat Mioara Iordache, director comunicare AVAS. Mai mult, Apostu Gheorghe, liderul sindical de la Tractorul, ne-a declarat ca saptamana aceasta va avea intalnire atat cu premierul Calin Popescu Tariceanu, cat si cu reprezentantii firmei indiene pentru a discuta partea sociala.

ULTIMA SANSA. Societatea trebuie privatizata pana la finele anului, conform memorandumului suplimentar de politici economice si financiare convenit cu FMI, in caz contrar firma urmand sa fie lichidata. Societatea Tractorul a fost scoasa la vanzare de patru ori in ultimii cinci ani. (Christian Silva, Elena Stan)
Sursa:www.jurnalul.ro
2005-10-26 13:52:39 Postata de 2good
   
Stirile Zilei  2005-10-26 13:52:39
 
  Drumul spre UE
  Prefectura contesta concesionarea unor terenuri de catre primarie
  Boxerul Marian Tudor, retinut pentru complicitate la santaj
  Fosta conducere a CFR, cercetata pentru rambursarea a 134 miliarde de lei
  Cadavrul transat al unei fetite, gasit in frigiderul unui bucurestean
  Pelerini din toata tara s-au inchinat moastelor Sfantului Dimitrie cel Nou
  Dita-Tomescu si Oprea, intre campioni
  Cupa Romaniei – optimi de finala
  Dinamo aproba actiunile lui Bodu
  Dupa ce fenomenul violentei a scapat de sub control, LPF asteapta o Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru a lupta impotriva huliganilor
  Comisia de Disciplina a «uitat» sa il suspende pe agresorul Rada
  Cristian Bivolaru a intors armele, dupa 15 ani, impotriva lui Mircea Sandu
  Stadionul «National», 130 miliarde lei vechi irositi!
  Ethan Hawke vine in Romania
  Profesorul Peter Gross primeste, astazi, titlul Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti
  Termen-limita la ofertele finale pentru CEC
  Benzina Petrom, cu 8 bani mai ieftina
  Bonurile pentru ajutoarele la incalzire se aloca pana pe 31 decembrie
  Investitorii vor prelua o parte din activitatile Postei Romane
  Aniversare
  Cetatenii vor trebui educati sa-si protejeze bunurile
  Programul nuclear al Romaniei, mort prin combustie interna
  Cinteza il pune la zid pe Nicolaescu pentru ca i-a facut praf Legea spitalelor
  Nemultumiti de bugetul alocat invatamantului, cadrele didactice au iesit din nou in strada. Urmeaza studentii
  Sunt blonda, ii trimit presedintelui Basescu CV-ul meu parfumat!
  Adrian Nastase: PSD ataca Regulamentul Camerei Deputatilor la doua capete
  Parlamentul, ca o piata. Demnitarii s-au targuit si au adoptat regulamentul debarcarii lui Nastase
  De ziua lui, Regele Mihai I: Voi continua sa muncesc pentru poporul meu
  Ziua Armatei Romane a fost sarbatorita in toata tara
  La insistenta UE, cetatenii moldoveni nu vor mai intra in Romania fara vize
  Declaratiile senatorului Rodica Stanoiu lovesc direct in liderul PSD si in echipa acestuia
  Mircea Geoana este convins ca Ion Iliescu nu va pune in practica decizia plecarii din PSD
  Unda verde pentru negocierile privind statutul provinciei Kosovo
  Polonia - Referendum privind adoptarea euro
  Marea Caspica si UE, «conectate energetic» prin Romania
  Situatia la zi pentru Romania, conform Raportului Comisiei Europene
  Raportul CE: Romania si Bulgaria inca mai risca aplicarea clauzei de salvgardare
  Nepotismul de la Distrigaz Nord Targu Mures sau un alt caz de abuz al celor in functii sus-puse
  Nepotul face ce-i spune unchiul
  La Famiglia Distrigaz Cluj
  Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, a fost achitat de procurori, in dosarul de contrabanda cu arme
  Doi directori din Primaria Constanta, retinuti de procurorii DNA, eliberati de Tribunalul Bucuresti
  Reconstituirea in Cazul «Iovan» nu a lamurit circumstantele in care s-au produs evenimentele
  Demisia lui Nea Nelu
  Cupa Romaniei / Otelul, prima in sferturi
  Scuze tardive ale fanilor
  Italia - Mutu da piept cu adversara Stelei
  Lume, lume...
  Opereta - Crina Matei, soprana
  Bunul-gust. Aspecte
  Ochi pentru ochi
  Mai frig cu 8 grade in trei zile, in sud-est
  'Astazi e ziua ta...' – Cristi Chivu
  Operatiile de slabit pun viata in pericol
  Site-ul saptamanii - www.5pm.ro
  Telefonie - Nou serviciu Skype
  Pericol second hand
  Tinta, cap
  Moldavia lui Putin
  Raport bun
  Laude si 'cartonase galbene'
  Intarzieri la telegondola din Poiana Brasov
  Feta de Grecia
  Mircea Geoana: 'Rabdarea mea nu este nelimitata'
  Dan Voiculescu: 'Marko Bela a gresit'
  Camera - Coalitia, salvata de PRM
  Detectoarele de radar, vandute ca bibelouri
  Coincidenta stranie - Inca un copil disparut la Iasi
  Infiorator - Fetita transata si congelata
  Hotul a asteptat glontul
  Scandalos - Viermii de matase, condamnati la moarte
   
  Ultimele stiri din -
Trimite Email cu aceasta stire
Tipareste Stire
Mai multe stiri din
· Afacere - Termopane de 650 de milioane de euro  (2005-11-21 10:46:10)
· Bussines - Sportivii si afacerile  (2005-11-21 10:45:35)
· Cazul Bloom - Arestarile continua  (2005-11-19 12:08:45)
· Afacere - Bani mari pentru case mici  (2005-11-18 11:31:06)
· Finantare - 200 de miliarde de lei pentru exportatori  (2005-11-17 18:17:45)
· Batalie mare pe preturile mici  (2005-11-12 12:55:41)
· Francize - Afaceri cu locuri de joaca  (2005-11-11 10:53:17)
· Investitie - 50 de vagoane restaurant moderne  (2005-11-03 18:00:50)
· Afacerea anului - Portughezii si austriecii lupta in finala BCR  (2005-10-28 09:51:33)
· Tractorul - Mahindra vrea sa ajunga number one  (2005-10-26 13:52:39)
Parteneri media :
Jurnalul National Libertatea OnLine Ziarul care spune lucrurilor pe nume Cotidianul Gardianul
   
Wallpaper Stiri Concursuri ServiciiOnLine DownloadSoft
Sms Moka Vremea JocuriOnLine Sistemul fiscal Titrari
Mail Media Programul TV Persoane fizice Wallpaper
#irc Curs Valutar Bancuri Persoane juridice Referate
BAC 2004 Linkuri utile Muzica Noutati Retete Culinare
       PHG recomanda    Adaugari noi
Cum sa adaugi un site - Termeni de utilizare - Politica de securitate - Mail us - Publica pe acest site  FreeFind.com



© Copyright reserved by PHG SOFT- 2003-2005