Portalul Tau
Referate On Line Cele mai apreciate retete culinare doar pentru tine! Orice programel de care ai nevoie! Doar pentru a nu cauta prea mult!
Referate On Line
 
Kut.Ro-Primul Motor de Cautare in Domeniile .ro

Kuta pe site Kuta pe Web   

 

 Categorii
 
   
Slideshow Slideshow
 
Soc in finala privatizarii BCR
de Adrian Mihai, Victor Ciutacu
Philip H. Bloom, asociatul lui Bogdan Baltazar intr-o companie de consultanta implicata si in privatizarea BCR, a fost arestat in SUA.

El este acuzat de o serie de infractiuni grave, culminand cu oferirea de mita in suma de aproape 700.000 de dolari pentru obtinerea de contracte in Irak.

Partener al lui Bogdan Baltazar in firma Baltazar, Bloom & Parvulescu, el a fost arestat pe aeroportul Newark International Airport din New Jersey pentru dare de mita. Potrivit unei declaratii guvernamentale, el este acuzat ca a mituit oficialii americani ai Autoritatii Provizorii a Coalitiei cu peste 630.000 de dolari pentru a obtine contracte de reconstructie a Irakului. Declaratia incriminatorie nu precizeaza intreaga valoare a contractelor acordate companiilor lui Bloom, dar arata ca in prima jumatate a anului trecut a primit contracte de putin 3,5 milioane de dolari. Lista acuzatiilor mai cuprinde: conspiratie, frauda din tranzactii electronice, conspiratie in vederea spalarii de bani si transport interstatal de bunuri furate. Potrivit autoritatilor americane, acesta ar fi primul caz de coruptie privind contractele de reconstructie a Irakului. Plangerea, data publicitatii de Curtea districtuala din Washington, citeaza si doi complici al caror nume nu a fost dat publicitatii, reprezentanti ai Autoritatii Provizorii a Coalitiei – administratie americana care a guvernat Irakul in perioada acordarii contractelor la inceputul anului 2004. Cei doi sunt oficialii care, impreuna cu sotul sau sotia, au primit mita pentru acordarea contractelor.

INTERESE. Contractele care sunt in discutie nu au nici o legatura cu firma romaneasca, a aratat Baltazar, presedintele societatii Baltazar, Bloom & Parvulescu, in care cei trei parteneri detin parti egale. In opinia lui, este foarte posibil ca arestarea partenerului sa fie cauzata de succesul acestuia in afacerile derulate in Irak, prin care a deranjat puternice grupuri de interese. "Sunt convins ca a fost lucrat puternic, pentru ca incepuse sa se dezvolte atat de bine in Irak, incat deranja corporatii foarte mari. Daca este vinovat sau nu, ramane sa stabileasca justitia americana", considera presedintele BBP. El nu se gandeste sa rupa relatia de afaceri cu americanul pana cand Justitia americana nu se va pronunta.

FARA IRAK. Baltazar, Bloom & Parvulescu a fost lansata la inceputul acestui an, cand reprezentantii sai au afirmat ca vizeaza, pentru primul an de functionare, o cifra de afaceri de 50-60 de milioane de euro. Desi are in oferta consultanta pentru firmele romanesti care doresc sa faca afaceri in Irak, Baltazar, Bloom & Parvulescu nu a incheiat nici un astfel de contract. Contractele aduse de Bloom societatii BBP au fost "cateva afaceri neinsemnate, respectiv studii de fezabilitate, inclusiv pentru deschiderea unei banci".

"SILENT". Cea mai mediatizata afacere la care BBP a acordat consultanta este cea legata de privatizarea BCR, clientul fiind Millennium BCP. PR-ul bancii portugheze Millennium BCP in perioada de privatizare a BCR este asigurat de compania GMP-Ashley, cea care s-a ocupat si de imaginea presedintelui Traian Basescu in ultimele campanii electorale. Contactat telefonic, Felix Tataru, directorul general al GMP-Ashley, a declarat pentru Jurnalul National ca in toata aceasta perioada nu l-a vazut niciodata pe Phil Bloom. "Am lucrat impreuna cu Bogdan Baltazar pentru Millennium BCP, insa Phil Bloom nu a fost implicat. Nu l-am intalnit niciodata", a spus Tataru. "Bloom era un partener silent in firma noastra, neavand nici un fel de implicare. Eu conduceam toate afacerile ca presedinte si director general. Nu ma dezic de el, dar este un fapt ca n-am nici o legatura cu activitatile lui din Irak", a adaugat Baltazar. In ceea ce priveste imaginea firmei, Baltazar mizeaza pe reputatia sa si crede ca, orice s-ar intampla, compania nu va avea de suferit.

DEZAMAGIRE
"Eu chiar ma asteptam sa contribuie mai mult, sa aduca clienti, dar nu a adus nimic" - Bogdan Baltazar presedinte BB&P


LINISTE
Procurorii romani nu au putut oferi ieri nici o informatie legata de acest caz. La prima vedere, autoritatile noastre nu stiau daca pe rolul organelor judiciare exista vreun dosar penal privind eventuale nereguli in desfasurarea afacerilor lui Philip Bloom, asociat al societatii comerciale Baltazar, Bloom & Parvulescu. "Trimiteti-ne o solicitare scrisa, pe baza Legii 544/ 2001 si vom face verificari", ne-a declarat ieri reprezentantul Biroului de presa, procurorul Ramona Bulcu. Surse confidentiale ne-au declarat ca actiunea de arestare a cetateanului american este una strict externa la care autoritatile romanesti nu au participat in nici un fel, nici macar pe linie de servicii secrete. Precizam ca totusi la Parchetul Instantei supreme numele lui Philip Bloom ar putea aparea, fie si accidental, in dosarul privind incalcarea principiului confidentialitatii in procesul de privatizare a BCR, chestiune cu care procurorii au fost sesizati in urma cu aproximativ 10 zile. (Violeta Fotache, Miruna Pasa)



PROFIT DIN RISC SI RELATII
Philip Bloom este cunoscut in Romania ca un apropiat al autoritatilor din ultimii 15 ani. A avut chiar un birou in Ministerul Transporturilor, pe vremea ministrului Basescu. Incepand cu anii ’90, el a fost implicat in consultanta pentru mai multe privatizari si in proiecte de finantare pentru Guvernul roman. La infiintarea firmei de consultanta, Bloom indemna oamenii de afaceri sa "cucereasca" Irakul. Zonele de conflict sunt pe gustul sau. Iugoslavia a fost un alt camp minat pe care acesta a l-a exploatat. Nici Rusia nu i-a fost straina. Bloom este si proprietarul societatii de consultanta Global Business Group, iar Selena Parvulescu detine functia de vicepresedinte la aceasta firma. Grupul cuprinde mai multe companii care activeaza in domeniul consultantei in afaceri, audit, servicii juridice, afaceri imobiliare si proiecte IT. Printre contractele intermediate incepand din anii ’90 de firma se numara un credit de 110 milioane de dolari contractat de TAROM pentru achizitia a cinci aeronave Boeing 737-300 si vanzarea pachetului majoritar de la Astra Vagoane, preluat de Trinity Industries pentru 100 milioane dolari. Bloom – cercetat penal in "afacerea Romaero" din 1998 – a fost manager al operatiunilor PepsiCo in Europa de Est in perioada 1964-1972 si a contribuit la deschiderea operatiunilor in franciza ale producatorului american in Romania, Ungaria, Iugoslavia si Polonia. El a devenit ulterior consultant al firmei, subordonat direct presedintelui Pepsi. Intre 1972 si 1983 a detinut firma offshore Cadeco, specializata in aparate electronice, avand printre clienti Guvernul SUA si Camera Americano-Haitiana de comert. El a infiintat ulterior linia aeriana charter Haiti Air Cargo.



COMANDAMENTUL

La firma Baltazar, Bloom & Parvulescu din Bucuresti (foto), unde Bloom este investitor in proportie de 33%, ieri era liniste. In curte nu se mai gasea masina decapotabila cu care se plimba Phillip Bloom pe vremuri. Au ramas doar cateva autoturisme Cielo, probabil ale secretarelor si ale televiziunilor venite pentru a afla "ultimele noutati in cazul Bloom". Aceeasi senzatie de liniste atunci cand pasesti in cladire. Doua secretare raspund tacticoase la telefoane si fac legatura la seful. Din biroul sau, Bogdan Baltazar, presedintele firmei de consultanta, raspunde amabil tuturor intrebarilor. "De cand am ajuns dimineata, nu am putut sa rezolv nimic. Am raspuns continuu la telefon si am dat declaratii despre partenerul meu", spune Bogdan Baltazar. Mai mult, presedintele spune ca firma din Romania nu are legatura cu firmele din Irak. "Am convingerea ca firma mea nu va fi influentata negativ de evenimentele petrecute in America. Bloom a fost retinut pentru probleme care au aparut inainte sa isi creeze firma din Irak", a explicat Bogdan Baltazar. "Eu chiar ma asteptam sa contribuie mai mult, sa aduca clienti, dar nu a adus nimic", a declarat Bogdan Baltazar. (Elena Stan)



"Bani spalati in Romania"

Americanul Philip H. Bloom, care a detinut controlul asupra a trei companii care s-au ocupat de reconstructia Irakului, a fost acuzat miercuri ca a dat mita si comisioane ilegale, ca a conspirat, a fraudat si a transportat interstatal o proprietate furata, scrie ziarul New York Times. Este pentru prima data de la izbucnirea crizei irakiene cand un american a fost acuzat oficial ca a platit bani pentru a "castiga" contracte in valoare de 3,5 milioane de dolari pentru reconstructia Irakului. Reconstructie pentru care SUA au incercat sa atraga in Irak sute de companii din intreaga lume. Cu ajutorul "cartitelor" si al colaboratorilor sai, Bloom a licitat de mai multe ori pentru un singur contract, folosindu-se de numele diferitelor companii care fie erau controlate de american, fie nu existau. Potrivit New York Times, exista un martor irakian care poate confirma ca Bloom a dat lunar mita unor oficiali ai coalitiei. Pe langa acest martor, ziarul aminteste de unul dintre conspiratori, care colaboreaza cu acuzarea, si de "alte persoane care stiu de existenta acestor plati ilegale". Ziarul mai scrie ca au existat transferuri de la banci din Kuweit, Elvetia, Olanda si Romania catre conturi controlate de conspiratorii cu care a lucrat Bloom. (Anca Aldea)


CONTRACTE CONTRA MITA
Departamentul de justitie a depus prima plangere impotriva unei firme care a dat mita oficialilor guvernamentali pentru a primi contracte de reconstructie in Irak, reusind sa spele sumele respective prin banci din Irak, Elvetia, Romania si Olanda. Sub titlul "Prima plangere a Statelor Unite impotriva firmelor din Irak", agentia de presa Bloomberg detalia ieri ca este vorba despre Philip H. Bloom. El a platit direct sau a aranjat pentru plata mitei sau unor gratuitati care se ridica la suma de cel putin 200.000 de dolari pe luna. Aceste sume erau filtrate prin cateva banci: Credit Bank Iraqvia, Banca Nationala a Kuweitului, Banca Hoffman AG din Zurich, si Garantibank International N.V. din Amsterdam. (Ana Ilie)
Sursa:www.jurnalul.ro
2005-11-18 11:42:05 Postata de 2good
   
Stirile Zilei  2005-11-18 11:42:05
 
  Comunitatea de informatii
  Banca Mondiala va impumuta Romania cu 110 milioane de euro pentru sistemul judiciar
  «Oz Romanesc», o emisiune despre viata dupa gratii, maine, la OTV
  Teodor Atanasiu: Nu am hotarat tipul de avion pentru Fortele Aeriene
  Philip Bloom, asociatul fostului presedinte al BRD, Bogdan Baltazar, a fost arestat, in SUA, pentru dare de mita
  Dacia Logan are, din nou, probleme: 3.000 de masini sunt rechemate la fabrica pentru reparatii
  Cocis, aproape de TSKA Moscova
  Stadionul Steaua va avea un gazon nou
  Romanescu a castigat partida cu Badescu
  Hagi nu vrea jucatorii lui Oli
  Rudel Obreja: «Ne-a dezavantajat sistemul tragerii la sorti!»
  Conducerea CCA s-a schimbat, obiceiurile proaste au ramas aceleasi
  Gica Popescu incearca sa-si «cumpere» electorii inaintea alegerilor de la FRF
  Turcia ar putea fi exclusa din competitiile internationale
  «Gardianul» de la Chisinau nu are legatura cu publicatia noastra
  «Nicolae Iorga, la Istanbul»
  UAP si-a vandut lucrarile de patrimoniu, dar fostii ofertanti sunt nemultumiti
  Artistii nu stiu cum le vor fi impartite cele 20 miliarde de lei vechi
  Oferte respinse pentru Nitramonia
  Fabrica Schlemmer la Satu Mare
  Investitie germana de 15 milioane euro
  RomTelecom si ANRC muta batalia tarifelor in salile de judecata
  CE: Cresterea economica a Romaniei, dubla fata de media din UE, in 2005-2007
  Tractorul primeste subventii de la bugetul de stat pentru a treia oara in acest an
  Centrala Cernavoda, oprita la o defectiune electronica
  Taranii vor trebui sa-si deschida conturi bancare
  Comisia de integritate a PSD se reuneste in Consiliu National
  Videanu: Liberalii sunt frustrati
  Curatenia in PSD Bucuresti a inceput cu Dan Darabont
  De ce nu se voteaza bugetul? Pentru ca parlamentarii Puterii chiulesc de la sedinte!
  La Palatul Cotroceni se vorbeste despre ministrul Vasile Blaga, ca un posibil coordonator al Comunitatii de Informatii
  Turcia a deschis «coridorul energetic»
  Sistem antiracheta in Polonia?
  Manual de negociator
  Merkel: UE nu are orientare politica
  Trei «prieteni» algerieni ai lui Bin Laden, arestati in Italia
  Scandalul avioanelor CIA ia amploare: ministrul spaniol de externe va fi audiat
  SUA ar putea renunta la amplasarea de baze militare in Bulgaria
  Ariel Sharon vrea anticipate in februarie
  Salariile angajatilor din administratia publica locala, de la 1 octombrie 2005
  Bugetul SPP, umflat cu 146 miliarde de lei, anul viitor
  Voinea: Cresterea salariilor ar putea duce la marirea TVA
  Ipocrizie guvernamentala: salarii inghetate pentru profesori, cresteri de 50% ale lefurilor demnitarilor in 2006
  Seres: «Analizam introducerea, incepand de anul viitor, a unor tarife sociale pentru cei cu venituri reduse»
  Gazele vor fi platite la fel ca energia termica
  Ignorand decizia guvernului, Distrigaz impune abonamente
  Tariceanu le cere profesorilor sa se revina la catedra
  Greva de la Metrou continua pentru ca instanta nu s-a pronuntat
  Ministrul educatiei, Mihail Hardau, ii cearta pe judecatori ca nu cunosc legile
  Guvernare pentru cine?
  Despre greva
  Baraje CM 2006 / Razboi la Istanbul
  FRF / Ziua greselilor
  Despagubiri pentru o tunsoare gresita
  Vedete figurante
  Antena 3 - Seinfeld vine la Jay Leno
  Stranepotul lui Caragiale
  Vocea din casca in UE
  Vine gerul
  'Astazi e ziua ta...' - Vlad Radescu
  Arterita
  Radioterapie la Spitalul Elias
  Plictisiti de oaspeti?
  Sober W / Vierme poliglot
  Conferinta - Parteneriat cu Intel si Siemens
  Interconectare - RomTelecom nu vrea tarif mai mic
  Telecentre - Servicii de comunicatii la sate
  Prototip - Laptop cu manivela
  Supozitii CIA - Castro are Parkinson
  Scandalul Palme-Wilson / Un nou jurnalist implicat
  Variante noi - Bulgaria risca sa piarda bazele SUA
  De ce exista UE?
  Tractorul - Concedieri colective
  Competitie - Batalia cardurilor
  Afacere - Bani mari pentru case mici
  Reforma sanatatii - Dezbateri la Romexpo patronate de PC
  Senat - Proiecte date peste cap de chiulangii
  Vizita la nivel inalt - Condoleezza Rice vine in Romania
  Conflict - PD trimite mingea inapoi in terenul PNL
  Chiul la greu! - Haos in Parlament
  In colimator - Aliatii ataca Curtea Constitutionala
  Ati vazut acest copil? - Stoica Ion
  DN1 – pregatiri de week-end / Radare pe drumul ce duce la munte
  Declaratii trunchiate - Sora si iubita hotului mort, reaudiate
  Lucrarile la Rostok - In linie dreapta
  Din nou in strada
  Decizie - Greva ilegala la Metrorex
  Nasul sub bisturiu
  Cum scapati de durerile ulcerului
  Credite pentru studenti
  Minerii planuiesc varvariada
  Americanii vor sa goneasca asteroidul ucigas
  Accident la Cenavoda
  George Bush nu mai vorbeste deloc cu tatal sau din cauza divergentelor de opinie
   
  Ultimele stiri din -
Trimite Email cu aceasta stire
Tipareste Stire
Parteneri media :
Jurnalul National Libertatea OnLine Ziarul care spune lucrurilor pe nume Cotidianul Gardianul
   
Wallpaper Stiri Concursuri ServiciiOnLine DownloadSoft
Sms Moka Vremea JocuriOnLine Sistemul fiscal Titrari
Mail Media Programul TV Persoane fizice Wallpaper
#irc Curs Valutar Bancuri Persoane juridice Referate
BAC 2004 Linkuri utile Muzica Noutati Retete Culinare
       PHG recomanda    Adaugari noi
Cum sa adaugi un site - Termeni de utilizare - Politica de securitate - Mail us - Publica pe acest site  FreeFind.com



© Copyright reserved by PHG SOFT- 2003-2005